Online terápia
Szólj hozzá!

Az online terápia menete

Többen is kérdeztétek e-mailben, hogy hogyan is zajlik egy online terápia? Tulajdonképpen, ugyan úgy, mint az offline annyi különbséggel, hogy kell hozzá internet és számítógép, illetve egy megfelelő applikáció, mint Skype vagy FaceTime.

1.E-mailben bejelentkezel.

Nagyon kevesen jelentkeznek be telefonon, mivel a telefonbeszélgetéshez el kell vonulniuk, hiszen senki sem szeretné, ha pl. a munkatársai hallanák, hogy terápiára jelentkeznek. Sokszor, ez még tabu téma a társadalmunkban, pedig segítséget kérni soha sem szégyellnivaló. Ugyanakkor az egészésgügyi állapotunk senkire sem tartozik. Urológushoz vagy nőgyógyászhoz sem fennhangon jelentkezel be, hogy az egész iroda hallja. Ugye?

Tehát, az emberek többsége e-mailben kér konzultációs időpontot. Pár sorban le kell írnod, hogy körülbelül mi is a problémád, milyen témában szeretnél konzultálni. Pl. elveszítettél valakit és úgy érzed, nem tudod egyedül feldolgozni ezt a veszteséget, valakivel beszélned kell róla.

2.E-mailben visszajelzünk.

a) adunk időpontokat a konzultációra és megkezdjük az időpont egyeztetést veled

b) ha olyan jellegű a problémád, akkor ajánlunk szakembert, hogy kihez fordulj

3.Időpont egyeztetés után.

a) Minden esetben és mindenki, egy 90’-es konzultáción vesz részt, melynek díja nettó 10 000 HUF.

➡️ Mi történik ezen a konzultáción? Pontosan ugyan az, ami egy hétköznapi rendelőben. A szakember felteszi a megfelelő kérdéseket, te elmondod bővebben a problémádat és kiderül, hogy pontosan mi is a helyzet. Hogyan lehet azt kezelni? Mire van/lesz szükséged? Körülbelül mennyi időt vesz igénybe a folyamat? És persze az is eldől, hogy egyáltalán tudtok-e együtt dolgozni? Akartok-e együtt dolgozni? Valóban belevágsz-e a folyamatba vagy inkább visszavonulsz? A szakember is dönthet úgy a konzultáció után, hogy nem vállalja el az ügyedet. Azonban, minden esetben ajánl másik lehetőséget vagy szakembert.

➡️ Fizetés, előre utalással. A beérkezett díj után, újra egyeztetjük az időpontot és megadjuk a Skype azonosítót.

4.Mi történik a konzultáció után?

Ez attól függ, hogy mi történik a konzultáción 🙂 Tudnod kell, hogy ez nem egy SZTK, ahol futószalagon mennek a páciensek, ügyfelek. Mindenkire, teljesen személyre szabott folyamat vár, mivel ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma eset sem. Lehet, hogy neked ugyanúgy depressziód van, mint a barátnődnek, de mégis teljesen más a lefolyása és ebből kifolyólag egészen más terápiát igényelsz, mint ő. Ezért, minden emberre külön dolgozza ki a szakember a megfelelő eljárást a kötelező protokollon túl. Ennek megfelelően nem csak maga a terápia, tanácsadás lesz egyénre szabott, hanem annak díjazása is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..