Táplálkozás
Szólj hozzá!

Forró italok fagyos estékre – II.

cup of hot wine and spicery on the cane tray

Megszokott rendszerünktől eltérően, december hónap minden péntekén jelentkezik receptrovatunk egy-egy forró itallal. Cikksorozatunk első részében az IGAZI forró csoki elkészítéséről volt szó, most pedig, egy Gyümölcsös forralt bort ajánlunk Önöknek:

  • 0,5 l vörösbor
  • 0,5 l szőlőlé
  • 1 rúd fahéj
  • egész szegfűszeg
  • 1 db narancs leve
  • ízlés szerint cukor v. méz
  • ízllés szerint narancshéj

Összeöntjük a bort és a gyümölcsleveket, majd beletesszük a fűszereket. Ízesítjük és felforraljuk. Nem szabad sokáig forralni, csupán az első bugyborékolásig. Természetesen, ez is bolondítható tovább. Ha otthon van a mélyhűtőben eper, áfonya, szeder, akkor a poharunk aljára rakhatunk egy kevés fagyott gyümölcsöt és arra öntsük a forró bort. Ízesíthetjük gyömbérrel, ánizzsal. Minél kreatívabbak vagyunk, annál finomabbat alkothatunk!

Ne feleddjük, hogy a bort NEM szabad forralni! Legfeljebb 80 fokig hevítsük! Okok:

Kapcsolódó bejegyzések:

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .