Táplálkozás
2 hozzászólás

iTCKitchen – Tojáskrém

Instagram oldalunkon folyt verseny három recept között, melyet a Facebookon is nyomonkövethettetek. A gluténmentes kakaós kalács mellett versenyben volt egy kagylósaláta és egy tojáskérm, melyet többféleképpen is elkészíthetünk.

A versenyt, végül a tojáskérm nyerte el 297 like-al, így ennek a recepje kerül föl a honlapra.

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • 3-4 evőkanál vaj (olvasztva)
  • fél fej vöröshagyma (ha van újhagymát használj)
  • só, bors, chilipehely, szárított fokhagyma
  • variációk esetén tehetsz bele fél avókádót is (avokádós tojáskérm)

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tojásokat.
  2. Közben pucold meg a hagymát, olvaszd meg egy kicsit a vajat a mikroban.
  3. Ha kész a tojás, hűtsd le egy kicsit. Vedd ketté a sárgáját és a fehérjét.
  4. A fél hagymát, a vajat és a tojás sárgáját tedd bele egy aprítógépbe.
  5. Fűszerezd, majd indítsd be a gépet.
  6. Lazán aprítsd össze, majd tedd hozzá a tojás fehérjét és újra indítsd be a géped.
  7. Hagyhatod egy kicsit darabosra, ha úgy nem szereted, akkor kevertesd a géppel addig, míg sima krémet nem kapsz.
  8. Ha nincs géped, próbálkozhatsz villával is; ebben az esetben késsel aprítsd föl a hagymát.
  9. Gyöngyhagymával, fekete olivával díszítheted.
  10. Ha uncsi lenne, tegyél hozzá fél avokádót.
  11. Kenheted pirítósra vagy készíthetsz belőle sajttekercset.

TojasKrem

A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a

iTCKitchen

hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facbookon.

2 hozzászólás

  1. Ha már rendes hagymát teszel bele, akkor fokhagymából is az a jobb, nem? 😀 Amúgy istenien hangzik, kipróbálom. Köszi!

    • Nem mindenki szereti a fokhagyma ízét és általában komolyabb szájszagot csinál, mint a sima vörös- vagy lilahagyma. Erre megoldás a szárított fokhagyma (granulátum), ami ízre azért fokhagyma, de nem csinál szájszagot.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.