Táplálkozás
Szólj hozzá!

Mérgező hatású gombák az ételekben – III.

Ha penészes, dobjuk ki!powdery_mildew_pathogen

Ha az ételmaradék kellemetlen szagú vagy gusztustalan látvány, általában azért dobjuk ki mert undorító. Jelen esetben nyugodtan cselekedjünk ösztöneinknek megfelelően. Óvakodjunk a romlott, gombás ételektől.

Ne hallgassunk azokra, akik szerint a penész eltávolítható. A penészes élelmiszert dobjuk ki! A penész leszedésével ugyanis nem tudjuk eltávolítani az összes mérgező anyagot. Kivételt képeznek természetesen a penésszel készült élelmiszerek, pl. a penészes sajtok, illetve felvágottak. Ezek nem veszélyesek, mert speciális, nem toxikus gombamérgekkel készülnek. Az összes többi – szürke, kék, fehér vagy piros – penész valamennyi élelmiszeren mérgező hatású!

Kapcsolódó bejegyzések

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .