Táplálkozás
Szólj hozzá!

Sárgaborsópüré

yellow-pea-soupA sárgaborsópüré finom és laktató körítés a klasszikus vad- és húsételekhez. A teljes őrlésű lisztből készült palacsintához és a sült padlizsánhoz is jól illik. Aki kiadósabban szereti, tegyen rá pirított hagymakarikát, és héjában főtt burgonyával fogyassza.

Hozzávalók

  • 300g sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • 1/4 kvk szárított majoránna
  • 1/2 kvk száírott kakukkfű
  • 40g vaj
  • 2 tojássárgája
  • szerecsendió
  • só, őrölt bors

A borsót, éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát meghámozzuk, és a babérlevelet a szegfűszeggel rászórjuk. A leszűrt lecsepegtetett borsót a hagymával, a majoránnával és a kakukkfűvel feltesszük főni egy nagy lábosba. Ha felforrt, egy órán át lassú tűzön tovább főzzük.

A borsót, ismét leszűrjük, levét lecsepegtetjük, majd robotgéppel vagy mixerrel finom pürévé keverjük. Apránként belekeverjük a hideg vajat, majd a tojásfehérjét. Melegen tartjuk, de nem főzzük fel! Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .