Táplálkozás
Szólj hozzá!

Csípős fokhagymamártás

garlicKéthetente jelentkező recept rovatunk következő fogása a csípős fokhagymamártás. A mártást főtt, vagy pirított zöldséghez, burgonyához ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1/2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 100 ml olívaolaj
  • só (izlés szerint)

A hozzávalókat megmossuk, majd felvágjuk (kivéve a fokhagymát). Ha valaki nem bírja túlzottan a csípőset, akkor ajánltos a kimagozott chilipaprikát hideg vízbe tenni rövid időre, így kevésbé lesz csípős.

A fokhagymát, világosbarnára pároljuk, majd áttörjük. Ha kész, a már felvágott petrezselymmel, chilivel és a citromhéjjal együtt forró olajba tesszük. Alaposan összekeverjük, izlés szerint sózzuk, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .