A Táplálkozás kategória bejegyzései

A nagy rizs mítosz

Azt hiszem, a tartós tévhitekből lesznek a mítoszok. Ahogy a banán esetében is történt. A következő párbeszéd számtalanszor lejátszódott már: – Nem lehet enni rizst. – De lehet enni. – Nem, nem lehet. – De lehet, de csak a barnát. – Azt olvastam, hogy a basmatit is lehet enni. – 160g-os diétában nem lehet csak barnát. És így tovább a végtelenségig. Pedig, nem kellene semmi mást tenni, csak utána nézni a rizs értékeinek. Vagy nem?

Mi az a glikémiás terhelés?

A glikémiás indexet már sokan ismeritek, szépen lassan bekúszott a köztudatba, de a glikémiás terhelésről még mindig nem sok szó esik, pedig ugyan olyan fontos, ha nem fontosabb. Talán ezért is érkeznek olyan kérdések, hogy melyik fontosabb, melyiket kell figyelni? Fontosabb-e az egyik, mint a másik? Nincs versus. Az egyik, nem létezik a másik nélkül:

iTCKitchen – Eper smoothie

Hatalmas verseny volt a receptek között. Meg is lepődtünk. Több, mint négyszáz szavazattal nyert az eper smoothie. Ez több majd’ kétszáz szavazattal, mint amennyit a tojáskrém kapott 🙂 Köszönjük az aktív részvételt. Természetesen, a játék folytatódik, továbbra is szavazhattok instagram oldalunkon vagy az #iTCKitchen hashtag alatt.