Táplálkozás
Szólj hozzá!

iTCKitchen – Muffin forma

Határozottan tudtok még meglepetésket szerezni nekünk 🙂 Nem titok, hogy találgatni szoktunk a szerkesztőségben, hogy az adott hónapban melyik recept nyer. Csak nagyon halkan merem megjegyezni, hogy eddig még soha sem találtuk el 🙂

Ez, most is így volt. Meg voltunk győződve, hogy valamelyik új, szuper színes fotó közül kerül ki a recept győztes, de nem. Egy régebbi, majd’ két hónapja posztolt ételt szavaztatok föl. Az előző körben, 452 like-kal a 3. helyen végzett. Most pedig, 510 like-kal toronymagasan az első 🙂 Nagyon köszönjük az aktív részvételt.

Ennek az ételnek az az előnye, hogy úgy készíted, ahogy akarod. Ergo, akkor is meg tudod csinálni, ha nem tudsz főzni, max. filteres teát 🙂

Alap esetben, előmelegíted a sütőt és benézel a frigódba, hogy mi maradt? Ha hús nélkül készíted, akkor a muffin forma aljára tegyél egy kis olajat vagy vajazd ki a formát és úgy dobáld bele a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezd: só, bors, chilipehely, esetleg gyömbér vagy valamilyen zöldfűszer. Üsd rá a tojást és tedd be a sütőbe. Mikor a tojás kész, vedd ki!

Húsos verzió esetén a szalonnát vagy a sonkát célszerű kisebb kockára vágni és a forma aljára tenni. Erre halmozd a fölaprított zöldsgégeket, majd erre karikázd a kolbászt és annak tetejére üsd rá a tojást.

Bármilyen zöldséget használhatsz, azonban krumplit nem célszerű, hacsak nem maradt előző napról főtt krumplid. Nyugodtan keverj bele vagy szórd meg a tetejét reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Természetesen, továbbra is folytatódik a játék Instagram oldalunkon, ahol szavazhattok, melyik étel receptje kerüljön föl a blogra.

A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a

iTCKitchen

hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facebookon.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .