Online konzultáció
Szólj hozzá!

Az online terápia menete

Többen is kérdeztétek e-mailben, hogy hogyan is zajlik egy online terápia? Tulajdonképpen, ugyan úgy, mint az offline annyi különbséggel, hogy kell hozzá internet és számítógép, illetve egy megfelelő applikáció, mint Skype vagy FaceTime.

1.E-mailben bejelentkezel.

Nagyon kevesen jelentkeznek be telefonon, mivel a telefonbeszélgetéshez el kell vonulniuk, hiszen senki sem szeretné, ha pl. a munkatársai hallanák, hogy terápiára jelentkeznek. Sokszor, ez még tabu téma a társadalmunkban, pedig segítséget kérni soha sem szégyellnivaló. Ugyanakkor az egészésgügyi állapotunk senkire sem tartozik. Urológushoz vagy nőgyógyászhoz sem fennhangon jelentkezel be, hogy az egész iroda hallja. Ugye?

Tehát, az emberek többsége e-mailben kér konzultációs időpontot. Pár sorban le kell írnod, hogy körülbelül mi is a problémád, milyen témában szeretnél konzultálni. Pl. elveszítettél valakit és úgy érzed, nem tudod egyedül feldolgozni ezt a veszteséget, valakivel beszélned kell róla.

2.E-mailben visszajelzünk.

a) adunk időpontokat a konzultációra és megkezdjük az időpont egyeztetést veled

b) ha olyan jellegű a problémád, akkor ajánlunk szakembert, hogy kihez fordulj

 

3.Időpont egyeztetés után.

a) Minden esetben és mindenki, egy 90’-es konzultáción vesz részt, melynek mindenkori díjáról e-mail tudsz érdeklődni!

➡️ Mi történik ezen a konzultáción? Pontosan ugyan az, ami egy hétköznapi rendelőben. A szakember felteszi a megfelelő kérdéseket, te elmondod bővebben a problémádat és kiderül, hogy pontosan mi is a helyzet. Hogyan lehet azt kezelni? Mire van/lesz szükséged? Körülbelül mennyi időt vesz igénybe a folyamat? És persze az is eldől, hogy egyáltalán tudtok-e együtt dolgozni? Akartok-e együtt dolgozni? Valóban belevágsz-e a folyamatba vagy inkább visszavonulsz? A szakember is dönthet úgy a konzultáció után, hogy nem vállalja el az ügyedet. Azonban, a felelős terapeuta minden esetben ajánl másik lehetőséget vagy szakembert.

➡️ Fizetés, előre utalással. A beérkezett díj után, újra egyeztetjük az időpontot és megadjuk a Skype azonosítót.

4.Mi történik a konzultáció után?

Ez attól függ, hogy mi történik a konzultáción 🙂 Tudnod kell, hogy ez nem egy SZTK, ahol futószalagon mennek a páciensek, ügyfelek. Mindenkire, teljesen személyre szabott folyamat vár, mivel ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma eset sem. Lehet, hogy neked ugyanúgy depressziód van, mint a barátnődnek, de mégis teljesen más a lefolyása és ebből kifolyólag egészen más terápiát igényelsz, mint ő. Ezért, minden emberre külön dolgozza ki a szakember a megfelelő eljárást a kötelező protokollon túl. Ennek megfelelően nem csak maga a terápia, tanácsadás lesz egyénre szabott, hanem annak díjazása is.

Olvasd el ezt is!

Online terápia

Online terápia előnye

Online terápia menete

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .