Akció, Online konzultáció
Szólj hozzá!

Az online terápia előnyei

Előző cikkünkben írtunk magáról az online terápiáról, annak fejlődéséről, a kevéske hátrányról és arról is, hogy kik azok, akik nem vehetnek részt online terápián. A mai cikkben az online terápia előnyeit tárgyaljuk.

positiveA legfontosabb előny talán az, hogy mindenki számára elérhető. Teljesen mindegy, hogy a bolygó mely pontján is tartózkodsz éppen. Bárhol lehetsz.

Külföldön élő magyarok számára, akik anyanyelvükön szeretnék megosztani a problémáikat, az anyanyelvükön szeretnének tanácsot kérni.

positiveMagyarországon élő magyarok számára, akiknek a lakóhelyükön nincs megfelelő szakember. Nincs lehetőségük utazásra, esetleg nem tudnak vezetni.

Valamilyen oknál fogva – pl. mozgássérült – lakásukhoz kötött emberek is igénybe tudják venni a szolgáltatást minden nehézség nélkül.

positiveNincs időveszteség az odautazással. Nincs rohanás, hogy odaérsz-e? Nem kell elkéredzkedned a munkahelyedről munkaidő vége előtt.

Nincs parkolási költség és idegeskedned sem kell, hogy egyáltalán találsz e magadnak megfelelő parkolóhelyet.

 

positiveHa valamilyen oknál fogva kényelmetlen vagy lehetetlen az ingázás.

A stigmatizációtól való félelem elkerülése. Sokan félnek, hogy megbélyegzik őket, ha meglátja valaki, hogy belépnek egy rendelő ajtaján.

 

positiveNem kell attól tartani, hogy rendelőből jövet-menet összefutsz valaki ismerőssel.

Az otthonodban lenni sokkal kényelmesebb, mint egy idegen rendelőben, ahol esetleg veszélyezve éreznéd magad.

 

positiveMegbetegedtél? Fertőző influenzád van? Nem probléma, nem kell lemondanod a terápiát. Skype-on keresztül nem terjed az influenza vírus 😉

Bántalmazó kapcsolatban élőknek, akik szeretnének terápiát/segítséget kapni a bántalmazó partner tudta nélkül.

 

positive

A pszichés tünetek, lelki válság felvállalása gyakran okoz gondot az érintett emberek számára, családtagjaik, ismerőseik előtt is titkolják. Személyiségük, arcuk, kilétük megmutatása, nehézségeik kinyilvánítása olykor még egy vadidegen szakember előtt is teljesíthetetlen próbatétel.

 

positiveAz online terápia segít megőrizni az inkognitót, így könnyebb megnyílni, őszintén beszélni a legbelső érzésekről, problémákról, nehézségekről. Hiszen, senki sem tudja, hogy terápiára jársz.

És végül, talán sokaknak ez a legfontosabb: olcsóbb. A szakembernek nem kell fönntartania, minden költségével együtt egy rendelőt vagy irodát.

Olvasd el ezt is!

Online terápia

Online terápia előnyei

Online terápia menete

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .