Táplálkozás
Szólj hozzá!

Böjt #4 nap

Tavaly próbáltuk ki először a Dr. Steinberg féle fitness programot. Idén, annyit változtattunk, hogy a rozskenyér helyett főtt tojást eszünk a levek mellé. Hogy miért? Olvassátok el a tavalyi tapasztalatainkat!

Bojt4nap

A negyedik napon bio céklalét kellett inni a következő metódust betartva:

  • reggelire 1,5 dl bio céklalé és 2 főtt tojás
  • tízóraira 1,5 dl bio céklalé és 1 főtt tojás
  • ebédre 1,5 dl bio céklalé és 2 főtt tojás
  • uzsonnára 1,5 dl bio céklalé és 1 főtt tojás
  • vacsorára 1,5 dl bio céklalé és 1 főtt tojás

mindehhez 3 liter víz fogyasztását írták elő.

1 üveg 750 ml
100 ml 37 kcal

Tavaly, nem számoltam a rozskenyér kcal tartalmát, most viszont megnéztem, hogy a tojásokkal, mennyit is viszek be egy nap alatt. Ugye, a tojás GI-je 0, tehát csak jobb lehet, mint a kenyérevés 🙂

A napi végeredmény: 436,23 kcal

Tapasztalat

A legnagyobb meglepetésemre fantasztikusan ízletes volt ez a céklalé. Féltem az ananászlé után, hogy nagyon nem fog ízleni. Örülök, hogy kellemes csalódás ért. Sőt, minden várakozást felülmúlt. A cékla igen gazdag A-, B- és C-vitaminban, ezenkívül egy igen fontos pigmentet is tartalmaz: betanint.

Azt nem mondhatnám, hogy tökéletesen rendben volt ez a nap. Mivel kapásból nem tudtam megenni az előírt hét darab főtt tojást. A céklalevet, mind megittam. Szóval, reggelire simán ment a két tojás, de utána semmi. Aztán ebédre, tojás helyett megettem egy szem almát, mert már nem bírtam a tojást. Azt hiszem, telítődtem. Uzsonnára és vacsorára, szintén nem ettem semmit.

Ha jól emlékszem, a tavalyi negyedik nap ennél sokkal simábban ment, pedig a kenyérevéssel szintén meggyűlt a gondom. Lehet, hogy most gyorsabban összeszűkült a gyomrom? Ki tudja?

Ami a vizet illeti, nagyon igyekszem többet inni 2 liternél.

➡️ a tavalyi program negyedik napját ITT tudod elolvasni

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .