Georgine M. Pion nyomán összeállítottunk egy útmutatót, mely tanácsokat ad arra nézve, hogy hogyan kerülhetők el az alvászavarok. Fontos tény, hogy a kutatók és a klinikusok is egyetértenek ezekkel a tanácsokkal. Az útmutató elemei tényleges kutatásokon és a szakértők tapasztalatain alapulnak! Tovább olvasom
Legfrissebb bejegyzések
Cukorlexikon
Táplálkozási és candida albicans témában hozzánk forduló Ügyfeleink kérésére, szakemberünk összeállított egy kis cukorlexikont: Tovább olvasom
Mi a glutamin?
Glutamin (Glutathione) Tovább olvasom
Stressz és memória
Agyműködés
Agyunk csodálatos. Működéséről láthatnak egy rövid videót, ahol milliónyi neuron kapcsolódását mutatják be: Tovább olvasom
Az antioxidánsok hiánya is autizmust okozhat
A University of Arkansas kutatói úgy vélik, az oxidatív stressz, amely számos betegség, többek között a szívbetegség és a rák hátterében áll, összefüggésben lehet az autizmus kialakulásával is. Tovább olvasom
Stressz és -20 milliárd €
Magas a menedzsereket érő munkahelyi stressz, ám a vállalkozóknak – talán mert a maguk gazdái – e tekintetben jók a mutatói – derült ki a Semmelweis Egyetem felméréséből. Tovább olvasom
Mi a hippokampusz?
A stresszoldás védi az agyat
A tartós és rosszul kivédett stressz megváltoztathatja az agy anatómiai szerkezetét. Tovább olvasom
Táplálkozási tévhitek
1. A nagy szénhidráttartalmú ételek hizlalnak. – A kutatások szerint ennek épp az ellenkezője igaz. A cukrok felvétele és az elhízás között fordított az arány, az elhízás és a zsírfelvétel között viszont egyenes összefüggés mutatható ki. A nagy szénhidráttartalmú ételek energiatömörsége (egységsúlyra jutó energia mennyisége) is kisebb, s ez kedvező irányban befolyásolja az összes energiafelvétel mértékét. Ne felejtsük el azonban, hogy a túlzott szénhidrátfogyasztás is elhízáshoz vezethet, csak lassabban, mint a zsírdús táplálkozás. Tovább olvasom











