Pszichológia
Szólj hozzá!

Stressz és -20 milliárd €

euroMagas a menedzsereket érő munkahelyi stressz, ám a vállalkozóknak – talán mert a maguk gazdái – e tekintetben jók a mutatói – derült ki a Semmelweis Egyetem felméréséből.

Kopp Mária professzor adott tájékoztatást arról, hogy a 12 600 fővel végzett vizsgálatukból kiderült: hihetetlen különbségek vannak az ország egyes régióiban az embereket ért stressz miatt a kistérségek kárára. Megfigyelték, hogy az alacsonyabb rétegbe tartozóktól fölfelé haladva javul a helyzet.

A krónikus stressz miatt mentális járvány fenyeget a munkahelyeken, emiatt nő az aktív korúak szív-ér rendszeri halálozása. Az Európai Unió 15 tagállamában 2002-ben a stressz által okozott gazdasági kár húszmilliárd euró volt.

A helyzet javításának egyik eszköze lehet(ne) a prevenció, ha ezzel élnének az emberek és a cégek. Azonban úgy látszik, hogy még mindig olcsóbb a túlterhelt, kimerült, csökkenő koncentrációval, hatékonysággal, egyre többet hibázó kolléga, mint egy egészséges munkaerő. Vajon miért?

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .