Táplálkozás
Szólj hozzá!

A gabonafélék főzése

rozsFelhasználás előtt, valamennyi gabonafélét szűrőben, folyó vízzel alaposan át kell mosni. Ezután, ugyan úgy, mint a babot szokás, éjszakára beáztatjuk a gabonánkat hideg vízbe. Érdemes hűtőbe vagy egyéb hideg helyre rakni.

A gabonát fedő alatt, lassú tűzön fözzük. A tűzről levéve állni hagyjuk egy kis időre. Egyszerre, nagyobb adag gabonát is megfőzhetünk. Ez esetben a főzés után gyorsan kell lehűtenünk, majd mélyhűtőtasakba vagy egyéb jól záródó edénybe kiporciózzuk és hűtőbe tesszük. Körülbelül öt napig friss marad és fogyasztható.

A gabonafélék áztatása és párolása
Gabona
Áztatási idő (h)
Párolási idő (s)
Búza
8-12
50-60
Tönköly
8-12
50
Aszalt tönköly
2-12
40
Rozs
8-12
60
Árpa
6-12
40
Zab
2
30
Hajdina
nem szükséges
20
Köles
nem szükséges
20

 

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .