Pszichológia
2 hozzászólás

Konzílium 2.0

konzilium2.01A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes tünetekről inkább asszociatív alapon születnek bejegyzések.

Dr. Horváth Tamás – ENT House Budapest – Dr. Veress Dóra – Elmedoktor – és Heinrich Károly – Mentők blog – ötlete alapján, végre itthon is megvalósul az online konzílium. Ez a rendszer, külföldön – grand rounds – már bevett metódus, szokás.

Lényege, hogy a különböző szakterületek specialistái körbejárnak a saját szakterületük szemszögéből egy-egy tünetet, betegséget. Ezzel, nem csak Önöknek adnak hasznos információkat, hanem egymásnak is.

Jobban megismerjük egymás szakterületét, annak szemléletmódját. Ennek alapján, Önöknek is könnyebb lesz eldönteni, hogy egy esetleges probléma kapcsán kihez forduljanak először. Az egyes szakterületeknél mire is számíthatnak.

A holnapi napon születik az első bejegyzés:

Dr. Horváth Tamás fül-orr-gégész

Dr. Horváth Tamás fül-orr-gégész

Dr. Veress Dóra pszichiáter

Dr. Veress Dóra pszichiáter

Heinrich Károly mentő

Heinrich Károly mentő

billentyűzetéből.

A téma meglepetés.

Dr. Horváth Tamás megíhvására, természetesen, mi is csatlakoztunk. Reméljük, egyre több kolléga csatlakozik ehhez a remek kezdeményezéshez!

Ha bármelyik egészségügyi témával foglalkozó blog szeretne csatlakozni, természetesen szívesen látjuk! Ugyan, betáraztunk előre jópár témát, de mind a kollégáktól, mind a laikus olvasóktól szívesen veszünk téma-ötleteket is!

Ha tetszett, oszd meg!

2 hozzászólás

  1. Én nem vagyok orvos,de sajnos a családban van lelki beteg. Figyelemmel kisérem ezt a kezdeményezést.Nagyon érdekel a téma. Örvendek ,hogy ide találtam. Sok sikert kivánok '

  2. Kedves Karcsi!

    Köszönjük. Mi is bízunk a sikerben, és hogy ezzel is tudunk segíteni az embereknek.

    Örömmel számolhatok be róla, hogy készülünk a következő témával. Sőt, már többen is csatlakoztak. A kezdetekhez képest, már hat blog vesz részt a Konzílium2.0-ban. Pszichológus, pszichiáter, fül-orr-gégész, szakgyógyszerész, mentő. Reméljük, leszünk még többen is.

    Üdv, Réka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..