A genetika és a táplálkozás kapcsolata – II.
Szerző: Dr. Bíró György
Szerző: Dr. Bíró György
Szerző: Dr. Biró György
Szerző: Kovács Ildikó dietetikus
A cím, megtévesztő lehet azok számára, akik nem tudják, miről is van pontosan szó. Igen, zsírsavakról szóló cikksorozatunk harmadik részét olvashatják. A telítetlen zsírsavakat – linolsav, linolensav, arachidonsav – F-vitaminként is emlegetik.
Kapcsolódó bejegyzések: Zsírsavak: omega3-6-9 F-vitamin
A múlt hét folyamán sok kérdést kaptunk a zsírsavakkal kapcsolatban. Ugyan, egyre több információ jelenik meg ezzel kapcsolatban, mégis úgy látszik, hogy a tájékozottság helyett, egyre nagyobb a káosz a fejekben. Zsírsavak, számok, jó -és rossz koleszterin; minden ömlesztve, miközben kapkodjuk a fejünket jobbra-balra, hogy akkor most, mi is a jó nekünk. Igyekszünk segíteni, és egyszerűen, pontokba szedve tisztázni a helyzetet.
Köszönjük a sok levelet. Nem, nem feledkeztünk meg a receptekről. Minden második héten, pénteken jelentkezünk egy-egy újabb fogással. Igyekszünk kedvezni mindenkinek, a fogyókúrázóktól kezdve, a vegetáriánusokon át a candida diétán lévőkig. És természetesen, továbbra is szeretettel várjuk leveleiket.
Ma már egyre több táplálkozási szemléletű rákspecialista van, és egyre több kutatást végeznek a témában. Rögtön megemlíteném Richard Béliveau-t, PhD és Denis Gingrast, PhD, akik könyvet írtak a témában: Táplálkozással a rák ellen címmel.
A magvakból kinyert olaj, honnan máshonnan, mint Kínából indult útjára. Kína és India területén, az olaj előállítása több ezer éves hagyományokra nyúlik vissza. Első sorban gyógyítottak vele, majd használták világításra is.
Kissé meglepődtünk, hogy körülbelül 50 levelet kaptunk az aszpartamot (C14H18N2O5) illetően. Rengeteg cikk foglalkozik az interneten vele és az egyéb adalékanyagokkal. Úgy gondoltuk, hogy ez, már lerágott csont. Ezek szerint, mégsem. Való igaz, hogy a sok cikk közül, nehéz kiszűrnie egy laikusnak, hogy melyik a megbízható, valós információt közlő tartalom.
Az iTakeControl honlapja, a legjobb felhasználó émény nyújtása érdekében sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy ezeket a sütiket a böngészőjében tároljuk. További információ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.