Táplálkozás
Szólj hozzá!

Rakott mozzarella

mozzarellaKöszönjük a sok levelet. Nem, nem feledkeztünk meg a receptekről. Minden második héten, pénteken jelentkezünk egy-egy újabb fogással. Igyekszünk kedvezni mindenkinek, a fogyókúrázóktól kezdve, a vegetáriánusokon át a candida diétán lévőkig. És természetesen, továbbra is szeretettel várjuk leveleiket.

Hozzávalók:

  • mozzarella sajt
  • 1 piros chilipaprika
  • 1 ág friss rozmaring (ha nincs, bazsalikom is tökéletes)
  • 1 ág friss kakukkfű
  • fokhagyma ízlés szerint
  • bors ízlés szerint, (frissen őrölve az igazi)
  • 1/4 l extra szűz olíva

A sajtról leöntjük a levet és lecsöpögtetjük. Míg csöpög, a chilit kimagozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A rozmaringot letépkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.

Ha mindezzel megvagyunk, a mozzarellát karikára vágjuk, keskeny edénybe rétegezzük a chilivel, a rozmaringgal és a fokhagymával. Annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje, és éjszakára állni hagyjuk.

A sajt, jól illik bármilyen nyers ételhez, héjjában főtt burgonyához, gabonaételekhez, illetve a vékonyra szelt sonkához. Hűtőszekrényben kb. 5 napig tartható el.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .