Ma már egyre több táplálkozási szemléletű rákspecialista van, és egyre több kutatást végeznek a témában. Rögtön megemlíteném Richard Béliveau-t, PhD és Denis Gingrast, PhD, akik könyvet írtak a témában: Táplálkozással a rák ellen címmel. Tovább olvasom
Legfrissebb bejegyzések
Étolajok
A magvakból kinyert olaj, honnan máshonnan, mint Kínából indult útjára. Kína és India területén, az olaj előállítása több ezer éves hagyományokra nyúlik vissza. Első sorban gyógyítottak vele, majd használták világításra is. Tovább olvasom
Mik az aminosavak?
Az aminosavak nem mások, mint a fehérjék építőkövei. Továbbá, a fehérjék emésztésének végtermékei is. Huszonkét aminosavat ismerünk, ezek közül nyolc az ún. esszenciális, azaz nélkülözhetetlen aminosav. Tovább olvasom
E951 – Aszpartám
Kissé meglepődtünk, hogy körülbelül 50 levelet kaptunk az aszpartamot (C14H18N2O5) illetően. Rengeteg cikk foglalkozik az interneten vele és az egyéb adalékanyagokkal. Úgy gondoltuk, hogy ez, már lerágott csont. Ezek szerint, mégsem. Való igaz, hogy a sok cikk közül, nehéz kiszűrnie egy laikusnak, hogy melyik a megbízható, valós információt közlő tartalom. Tovább olvasom
Liszt Lexikon – III.
Elérkeztünk cikksorozatunk harmadik részéhez, melyben a már emlegetett rozsőrleményekről lesz szó. Az első két részt itt olvashatják: Liszt Lexikon-I., Liszt Lexikon-II.. Tovább olvasom
A majonéz
A majonéz neve annak az 1756-os csatának az emlékét őrzi, amelyben a franciák a Baleár-szigeteki Mahónnál legyőzték a briteket. Állítólag egy francia séf éppen ünnepi lakomát készített a győztes vezérek tiszteletére, amikor elfogyott a mártáshoz használt tejszín. Ekkor olívaolajból és tojássárgájából készített egy újfajta öntetet, amelyet „Mahonnaise”-nek nevezett el. Így indult hódító útjára a majonéz. Tovább olvasom
Liszt Lexikon – II.
Cikkünk második részében, a különféle őrleményekről fogunk szót ejteni. A cikk első részét itt olvashatjátok: Liszt Lexikon- I.
Liszt Lexikon – I.
A lisztek, tészták körül nagy vita van. Sokan szidják a tésztákat, a kenyeret, mert üres energia, szénhidrát, ami ugye hizlal, nem laktat, evés után alig egy órával már éhes vagy. Lexikonunkkal szeretnék eloszlatni néhány tévhitet a lisztekről, tésztákról, e mellett pedig, reméljük új információkat is sikerül átadnunk olvasóinknak. Tovább olvasom
Áfonyával az egészséges erekért
Amerikai kutatók állatkísérletinek eredményei szerint az áfonyalé segített a koleszterinlerakódások eltisztításában és az atherosclerosis által beszűkült erek relaxációjában. Tovább olvasom
Tönkölyfasírt
Ahogyan azt előző bejegyzésünkben is ígértük, candida diétát tartó Ügyfeleink kérésére, szakemberünk minta étrendet és recepteket is megoszt Önökkel. Álljon most itt a tönkölyfasírt receptje, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. Természetesen, teljesen egészséges embereknek is ajánljuk. Tovább olvasom











