Táplálkozás
Szólj hozzá!

Böjt – #5 nap

Úgy döntöttünk, kipróbáljuk a Dr. Steinberger féle ötnapos fitness programot, melynek az a lényege, hogy gyümölcs -és zöldség dzsúszokat iszunk első sorban. Az italok mellé megengedett egy-egy szelet rozskenyér fogyasztása.

bojt_005Az ötödik napon bio sárgarépalét kellett inni a következő metódust betartva:

  • reggelire 1,5 dl bio sárgarépalé és 2 szelet rozsos kenyér
  • tízóraira 1,5 dl bio sárgarépalé és 1 szelet rozsos kenyér
  • ebédre 1,5 dl bio sárgarépalé és 2 szelet rozsos kenyér
  • uzsonnára 1,5 dl bio sárgarépalé és 1 szelet rozsos kenyér
  • vacsorára 1,5 dl bio sárgarépalé és 1 szelet rozsos kenyér

mindehhez 3 liter víz fogyasztását írták elő.

1 üveg 750 ml
100 ml 27 kcal

Tapasztalat

Végre eljött az utolsó nap. A répalé, elsőre nem is hangzott rosszul, ráadsul 100 ml fedezi az egész napos beta-carotin szükségletet.

Ami az ízét illeti, nos … határozottan messze a várakozások alatt teljesített. Kifejezetten kiábrándító volt. Ráadásul, egész nap éhes voltam. Ki tudja, miért? Reggelire, a szokásossal ellentétben megettem mindkét szelet rozskenyeret, sőt tízóraira is kettőt ettem az előírt egy helyett. A nap végére, először a böjt folyamán megettem mind a 7 szelet kenyeret.

Viszont, vízből csak 1,5 litert sikerült innom egész nap. Ennek oka, nagy valószínűséggel az időjárás volt. Iszonyatosan fáztam egész nap a viharnak köszönhetően és csak meleg italokra vágytam. A víz alternatívájaként maradt a forró tea, de szívesen legurítottam volna egy nagy bögre forró csokit is.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .