Instagram oldalunkon folyt verseny három recept között, melyet a Facebookon is nyomonkövethettetek. A gluténmentes kakaós kalács mellett versenyben volt egy kagylósaláta és egy tojáskérm, melyet többféleképpen is elkészíthetünk.
A versenyt, végül a tojáskérm nyerte el 297 like-al, így ennek a recepje kerül föl a honlapra.
Hozzávalók:
- 5 db főtt tojás
- 3-4 evőkanál vaj (olvasztva)
- fél fej vöröshagyma (ha van újhagymát használj)
- só, bors, chilipehely, szárított fokhagyma
- variációk esetén tehetsz bele fél avókádót is (avokádós tojáskérm)
Elkészítés:
- Főzd meg a tojásokat.
- Közben pucold meg a hagymát, olvaszd meg egy kicsit a vajat a mikroban.
- Ha kész a tojás, hűtsd le egy kicsit. Vedd ketté a sárgáját és a fehérjét.
- A fél hagymát, a vajat és a tojás sárgáját tedd bele egy aprítógépbe.
- Fűszerezd, majd indítsd be a gépet.
- Lazán aprítsd össze, majd tedd hozzá a tojás fehérjét és újra indítsd be a géped.
- Hagyhatod egy kicsit darabosra, ha úgy nem szereted, akkor kevertesd a géppel addig, míg sima krémet nem kapsz.
- Ha nincs géped, próbálkozhatsz villával is; ebben az esetben késsel aprítsd föl a hagymát.
- Gyöngyhagymával, fekete olivával díszítheted.
- Ha uncsi lenne, tegyél hozzá fél avokádót.
- Kenheted pirítósra vagy készíthetsz belőle sajttekercset.
A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a
hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facbookon.
2 hozzászólás