Digitális nomád
Szólj hozzá!

Digitális nomád – 5 érv mellette

A digitális nomádság több tényezőjéről beszéltünk már az utazástól kezdve, a fizetésen át a megfelelő iroda kialakításáig. Ebben a cikkben öt olyan érvről olvashatsz, ami miatt megéri digitális nomáddá válni.

1.Szabadság

Elvitathatatlan. Nem tudom, hogy kell-e ezt bárkinek magyarázni? Azt teszel, amit akarsz. Akkor kelsz, amikor akarsz, akkor fekszel, amikor akarsz. Nem más határozza meg az életedet. Te dönthetsz az életedről. Senki nem szabja meg, hogy mikor és mennyi időre mehetsz nyaralni, senki nem szól bele az öltözködésedbe, senkinek sem kell bizonygatnod – főleg nem orvosi papírral -, hogy rosszul voltál, azért nem dolgoztál ➡️ egyszerűen egy kiadós alvásra volt szükséged és kész. Senki sem szabja meg neked, mikor mehetsz WC-re ➡️ lásd a BKV buszsofőr esetét. Kell még folytatnom?

2.Önállóság

Sokan mondják, hogy az önállóság egy bizonytalan valami. Nem értem, miért lenne az? Senki nem szabja meg, hogy mennyi pénzt kereshetek egy hónapban. Nem vagyok kiszolgáltatva egy ismeretlen cégtulajnak, aki eldönti, hogy ad e bónuszt vagy sem, kaphatok e cafetériát vagy sem és még sorolhatnám. Eldönthetem hány napot dolgozom egy évben, hónapban vagy akár a héten. Amint az látszik, az önállóság elég komolyan kapcsolódik a szabadsághoz. Aki azt hiszi, hogy multinál dolgozni biztonságos, az hamis illúziókba ringatja magát. Komoly kiszolgáltatottság, ahol kénye-kedve szerint játszadozik veled a multi, a HR-es, a főnököd és még ki tudja mennyi mindenki. Aztán, egy napon leépítenek, megszűntetik a céget és áthelyezik Romániába. Te pedig ott állsz munka, társadalombiztosítás és pénz nélkül. Mibe kapaszkodsz? Főleg, ha nem tanultál önállóságot?

3.Rugalmasság

Ha képes vagy megtanulni, akkor a változásokat is könnyebben veszed. A fókuszod az új lehetőségekre irányul és máris optimistább, kreatívabb ember válik belőled. Arról nem is beszélve, hogy a rugalmasság biztosítja számodra azt a pluszt, hogy nem kell 9,00h-17,00h között egy irodában dolgoznod, miközben te 16,00h-01,00h között vagy igazán produktív. Dolgozhatsz Amerikának vagy Ázsiának is, könnyedén tudsz alkalmazkodni az esetleges időeltolódásokhoz is.

4.Különböző bevételi források

Ugyancsak határtalan szabadság. Nincs olyan, hogy összeférhetetlenség. Senki nem szabja meg neked, hogy ezt vagy azt nem csinálhatod. Senki nem okoskodik, hogy a saját céged és a multinál végzett robot összeegyeztethető-e? Annyi különböző bevételi forrásod lehet, amennyit csak akarsz. Futtathatsz párhuzamos projecteket, belekezdhetsz mlm-be, üzemeltethetsz webshopot. Rajtad áll. Arról már nem is beszélve, hogy te döntöd el, hogy kivel és kinek dolgozol. Arról már nem is beszélve, hogy a pénznemet sem szabja meg senki.

5.Hobbid van, nem munkád

Ez, pont ugyan annyira fontos, mint az első pont. Abban a pillanatban, ha kényszer, kötelesség, nyűg … azonnal abba kell hagyni. A hobbid a hobbid! Az, hogy a tudásodat, ami a hobbid pénzé tudod tenni, a világ legjobb dolga. Azért csinálod, mert élvezed!????

A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a

DigitalisNomad

hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facbookon.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .