Digitális nomád
Szólj hozzá!

Digitális nomád – 5 érv ellene

Előző cikkünkben 5 érvet sorakoztattunk föl a digitális nomádság mellett. De ugye, az éremnek két oldala van. Nem titok, hogy az ellenérvek részben, kapcsolódnak korábban írott cikkünkhöz, melyben azt taglaltuk, hogy egyáltalán kinek is való a digitális nomádság.

1.Szabadság

Igen. Tudom, ha olvastad az előző cikket, akkor most nagy szemekkel nézel és azt hiszed, hogy copy-paste-eltük a bejegyzést és ez véletlenül benne maradt. Meg kell nyugtassalak, hogy nem. A szabadság, ugyanannyira előnye, mint hátránya a digitális nomádságnak. Miért? Azért, mert az emberek zöme, képtelen élni a szabadságával. Nem tud vele mit kezdeni. Például, unatkozik. Egyszerűen, meg kell érned a szabadságra. Ez van.

2.Tudatosság

Mondhatni, kapcsolódik az elsőhöz. Ha nem tudod, mit akarsz; ha nincsenek céljaid; ha nincsenek álmaid; ha nincs kitartásod, akaraterőd, ha nem tudatosan éled az életed, akkor bukta az egész digitális nomádság. A digitális nomádsághoz komoly tudatosság, kitartás és önfegyelem kell. Részletesen, ebben a cikkben olvashatsz a dologról.

3.Félelem

Sokmindentől lehet félni. Általában a félelmet a tudatlanság és a tévhitek okozzák. Mint például félelem a magánytól – miközben a digitális nomádság a legközösségibb dolog a világon -, félelem a pénzhiánytól, a juttatások hiányától; félelem a motiváció elvesztésétől, és konkrétan az önállóságtól.

4.Előnyök, juttatások elvesztése

Amondó vagyok, ez amolyan koholt ellenérv. Valóban kényelmes, ha cégautód van, ha a cég biztosítja számodra az ingyen kávét, üdítőt, netán ebédet az irodában; szuper dolog, ha fizetik az egészségbiztosításodat, ne adj’ Isten egy hiper-szuper luxus magánkórház szolgáltatásait veheted igénybe; a nap megkoronázása, ha a céged még ovit vagy bölcsit is működtet. Ezek, valóban hihetetlen előnyök, juttatások és való igaz, ha profi szabadúszóvá válsz, akkor mindezekről magadnak kell gondoskodnod. De gondoltál-e már arra, hogy ezek – a magyar tv-ek szerint -, nem járnak, csupán adhatók, amíg a munkáltató úgy gondolja? Hamis illúziókba ringatod magad, ha azt gondolod, hogy ez örökre így lesz. Holnap, költségcsökkent a cég és örülni fogsz, hogy csak a magánkórház szolgáltatásainak használatát vonja vissza és nem rúg ki. A céges autódat is bármikor visszaveheti és a céges mobilod keretösszegét is lecsökkentheti, hogy a végén, a fizudból vonja hó végén a különbözetet.

5.Adózás

Bármíly meglepő, a digitális nomádoknak is kell adózniuk, és adóznak is. Persze, ezt eddig a céged intézte, most pedig magadnak kell. Mikor először szembesülsz az elvonásokkal, az bizony nyomasztó lehet. Ráadásul, ha külföldre is dolgozol, akkor egyéb nemzetközi adózási jogszabályokat is figyelembe kell venned. Magyarországon pedig, egyértelműen könyvelőre van szükséged. De hogyan találsz magadnak jó könyvelőt? Nos, minden vonatkozó kérdést kommentben vagy itt tudtok föltenni.

A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a

DigitalisNomad

hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facbookon.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .