Táplálkozás
Szólj hozzá!

Kolbászsaláta retekkel

thaiSausSalad1

A vegetáriánusok után, kéthetente pénteken jelentkező receptrovatunkban, most a húsevőknek kedvezünk. Természetesen, candidiázisban szenvedő Ügyfeleink is fogyaszthatják, és akkor sem lesz rossz, ha a vegetáriánusok kihagyják a kolbászt.

Hozzávalók:

  • 200g kolbász (vagyis, szájízünk szerint, lehet több is)
  • 1 nagy piros v. fehér retek
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 150g biojoghurt (ezt, candidások tartsák be)
  • 1 ek. majonéz (candida diétán lévők cukormenteset használjanak!)
  • 2 ek. napraforgóolaj (helyettesíthető más olajokkal pl. mogyoró v. olíva)
  • frissen őrölt bors (ez a legjobb, de zacskóst is lehet használni)

A kolbászt megszabadítjuk héjától és felkarikázzuk. A retket vékony szeletekre vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a majonézt és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kolbászt, és a zöldségeket az öntetbe keverjük. A salátát tálalás előtt pár percig pihentetjük. Érdemes megvárni, hogy összeérjenek az ízek, de nem kell órákig állni hagyni. Aki gondolja, a kolbászt meg is piríthatja.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .