Pszichológia
Szólj hozzá!

Lelketlen főnökök

bossMentális járvány fenyeget. Járványosan terjed a rossz munkahelyi légkör, s ez sokmilliárdos kiesést jelent az állami büdzsében.

A munkahelyi stressz betegségképző szerepével kapcsolatban Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem (SE) Magatartástudományi Intézetének igazgatója elmondta, hogy az egyik reprezentatív vasutas szakszervezet a munkaügyi bírósághoz fordul, mert véleményük szerint a 65 év alattiak növekvő mértékű halálozása mögött a munkahelyi és egzisztenciális bizonytalanság áll.

A professzor asszony arra is kitért, hogy a nők érzékenyebbek a kedvezőtlen munkahelyi légkör egyes összetevőire, de általában a munkavállalók szív- és érrendszeri, mentális és más súlyos betegségeket is elszenvedhetnek. A főnökök sincsenek sokkal jobb helyzetben, mivel őket beosztottaik ellenséges magatartása vagy láthatóan szorongó lelkiállapota viselheti meg. Oda-vissza ható kölcsönhatás ez a munkaadó, a közvetlen vezető és a munkavállaló „szellemi háromszögében”.

Kapcsolódó cikkek:

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .