Lexikon
Szólj hozzá!

Mi a kelátképzés?

asvanyokA szervezetbe kerülő szervetlen vasnak csak a 2-10%-a szívódik föl!

 

A kelátképzés az a folyamat, amelynek során az ásványi anyagok emészthetővé válnak. A közönséges ásványi kiegészítők, mint a csontliszt és a dolomit, gyakran nem kelátformában vannak. Ahhoz, hogy a szervezet felhasználhassa ezeket az emésztés során, keláttá kell alakulniuk. Sok emberben ez a természetes kelátképzés nem eléggé hatékonyan megy végbe, és ezért a beszedett ásványi kiegészítőknek alig van hasznuk.

Ha meggondolja, hogy a szervezet nem használ fel mindent, ami a táplálékkal bekerül, hogy legtöbbünk nem emészti meg hatékonyan a táplálékot, hogy a szervezetbe kerülő szervetlen vasnak csak 2-10%-a szívódik föl ténylegesen, és ennek a kis mennyiségnek is kiürül a fele, akkor biztosan megérti, hogy mennyire fontosak a kelát formába átalakított ásványi anyagok. Az aminosavakkal kelátokat alkotott ásványi kiegészítők 3-10-szer jobban felszívódnak, mint a nem kelát formában levők, és ez igazán megér egy kis járulékos költséget.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .