Táplálkozás
Szólj hozzá!

Mi segíti elő a korai szoptatást?

nursing_1

  1. Az anya számára megfelelő, a saját kultúráját tiszteletben tartó, segítőkész személyek vegyék körül a szülés alatt!
  2. Szülés alatt az anya ne kapjon gyógyszert, részesítsék előnyben a természetes szülést segítő módszereket (masszázs, aromaterápia, víz injekciók, mozgás)!
  3. Tegyék lehetővé, hogy az anya olyan testhelyzetben vajúdjon és szüljön, ahogy az számára a legkényelmesebb!
  4. Hamar szárogassák meg a kisbabát, de ne töröljék le róla a bőrét védő és tápláló magzatmázat!
  5. Helyezzék a pucér kisbabát édesanyja meztelen mellkasára, úgy, hogy a baba pocakja érintkezzen az anya testével, és együtt takarják be őket!
  6. Engedjék, hogy a baba maga találja meg a mellet! Az anya természetesen megérinti, simogatja, ezzel tartja fenn a kisbaba érdeklődését, és ösztönösen úgy helyezkedik, hogy segítse a kicsit, hogy könnyeben elérje a mellet. (Soha ne tegyük az újszülöttet erőszakkal mellre!!!)
  7. Az első szoptatás után se válasszák el a kisbabát édesanyjától! Hadd maradjon a kicsi az anyja testén, amíg mind a ketten jól érzik magukat!
  8. Azok az anyák is kapják meg ugyanígy kisbabájukat, akik császármetszéssel szültek!
  9. Kerüljék a fájdalmas és stresszkeltő beavatkozásokat! A babát SZOPTATÁS UTÁN is meg lehet mérni, és elég, ha akkor kapja meg a prevenciós gyógyszereket.
  10. Ne kapjon az újszülött szoptatás előtt semmilyen folyadékot vagy táplálékot, kivéve, ha ennek alapos orvosi indoka van!

 

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .