Táplálkozás
Szólj hozzá!

Rhodiola rosea ma

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea

2000-ben érdekes publikáció jelent meg egy nemzetközi orvosi szaklapban egy Rhodiola Rosea kivonattal végzett kontrollcsoportos vizsgálatról. 56 fiatal és egészséges orvos és orvosnő teljesítményét vizsgálták a megterhelő éjszakai műszak során.

Több szellemi funkciót együttesen mértek; például a rövidtávú memóriát, koncentrációképességet, az audioovizuális észlelést stb. A fáradság jeleit vizsgálták. Minden kísérleti alany úgy tudta, hogy kap valamilyen hatóanyagot, de valójában csak a csoport egyik része kapott 170 mg Rhodiola Rosea kivonatot. A többiek, tudtukon kívül, hatóanyag nélküli tablettát, placebo-t vettek be. A vizsgálat eredményeit elemezve kiderült, hogy a Rhodiola Rosea-t szedők 20%-kal jobb szellemi funkciókat mutattak fel a vizsgálat két hete alatt, mint a kontrollcsoport másik fele.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea

Egy másik vizsgálatban a Rhodiola Rosea hatását 17-19 éves indiai orvostanhallgatókon figyelték meg, akik egy kemény vizsgaidőszak alatt erős szellemi igénybevételnek voltak kitéve. Ők csupán 50 mg Rhodiola kivonatot kaptak naponta kétszer. A leglátványosabb különbség a vizsgálat során a fizikai- és szellemi frissességben, illetve az általános közérzetben mutatkozott meg. Mellékhatás egyik vizsgálatnál sem volt kimutatható.

Kapcsolódó cikkek:

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .