Táplálkozás
Szólj hozzá!

Szintetikus vs. természetes készítmények

vitamin-pillsSokszor kérdezik tőlünk hogy van-e különbség a szintetikus és a természetes vitaminok között. Tulajdonképpen van. Egy dolog, az Önök szempontja. Bár, a szintetikus vitaminok és ásványi anyagok kielégítő eredményeket adnak, a természetes vitaminok minden szinten kedvezőbb hatásúak.

Mindkettő kémiai elemzés azonos lehet, a természetes vitaminokban mégis több rejlik, mert a természet anyagai gazdagabbak. A szintetikus C-vitamin egyszerűen csak aszkorbinsav és semmi más. A csipkebogyóból származó C-vitamin készítmény az egész C-vitamin komplexet, a bioflavonoidokat is tartalmazza, amik a C-vitamint hatásosabbá teszik. A természetes E-vitamin, amely nemcsak az alfa-, hanem valamennyi tokoferolt magában foglalja, hatékonyabb, mint szintetikus mása.

Dr. Theron G. Randolph, neves allergológus véleménye szerint:

A szintetikusan előállított vegyület az arra kémiailag fogékony emberben reakciót válthat ki, noha a természetes eredetű ugyanazon vegyületet jól tűri, holott mindkét vegyületnek azonos a kémiai szerkezete.

Ezzel szemben a pollenekre érzékeny személyeknél a természetes C-vitamin nem kívánt reakciót idézhet elő feltehetően a készítmény pollenszennyezettsége következtében. Mindazonáltal – amint azt sokan kipróbálták és igazolni tudták – a természetes készítmények kevesebb gyomor- és bélpanaszt idéznek elő és sokkal kevesebb toxikus reakciót okoznak, ha a javasoltnál netán nagyobb adagolásban szedik azokat.

A szervetlen és a szerves anyagok közötti különbség nem azonos a szintetikus és a természetes eredetű között lévővel. Ez félreértés. Minden vitamin szerves anyag, vagyis szénatomot tartalmazó vegyület.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .