Kéthetente jelentkező recept rovatunk mai darabja egy téli vegyes saláta. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, főzőtudományt nem igényel. Viszont, nagyon hasznos a szervezetünk számára a tél közeledtével.
Hozzávalók:
- 1 endíviasaláta
- 1 csomó vizitorma
- 150 g fehér bab (konzerv is jó)
- 1 friss gyömbérgyökér (a maradék lefagyasztható)
- 1 csomó petrezselyem
- 1 csomó snidling
- 1 csomó turbolya
- 1 ek. cukormentes majonéz (kikeverhetjük mi magunk is!)
- 200 g biojoghurt
- 2-3 ek. olaj
- 2 ek. citromlé
- só (izlés szerint)
- frissen őrölt bors (izlés szerint)
A salátát és a vizitormát megtisztítjuk, a leveleket megmossuk és megszárítjuk. A bab levét lecsepegtetjük, a gyömbért meghámozzuk. A snidlinget és a turbolyát megmossuk és apróra vágjuk, majd gondosan összekeverjük majonézzel, a joghurttal és az olajjal. Zúzott gyömbérrel, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
A salátát, a vízitromát és a babot egy nagy tálban összekeverjük, majd leöntjük a joghurtos öntettel.
Jó étvágyat!