Táplálkozás
Szólj hozzá!

Téli vegyes saláta

winterSaladKéthetente jelentkező recept rovatunk mai darabja egy téli vegyes saláta. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, főzőtudományt nem igényel. Viszont, nagyon hasznos a szervezetünk számára a tél közeledtével.

Hozzávalók:

  • 1 endíviasaláta
  • 1 csomó vizitorma
  • 150 g fehér bab (konzerv is jó)
  • 1 friss gyömbérgyökér (a maradék lefagyasztható)
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 csomó snidling
  • 1 csomó turbolya
  • 1 ek. cukormentes majonéz (kikeverhetjük mi magunk is!)
  • 200 g biojoghurt
  • 2-3 ek. olaj
  • 2 ek. citromlé
  • só (izlés szerint)
  • frissen őrölt bors (izlés szerint)

A salátát és a vizitormát megtisztítjuk, a leveleket megmossuk és megszárítjuk. A bab levét lecsepegtetjük, a gyömbért meghámozzuk. A snidlinget és a turbolyát megmossuk és apróra vágjuk, majd gondosan összekeverjük majonézzel, a joghurttal és az olajjal. Zúzott gyömbérrel, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.

A salátát, a vízitromát és a babot egy nagy tálban összekeverjük, majd leöntjük a joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .