Már olvashattak nálunk forró csoki receptet decemberben. A hideg nem múlt el, a hó is leesett közben, így itt az ideje egy újabb receptnek:
Hozzávalók:
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 6 ek. cukor
- csipet só
- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- őrölt fahéj
- fél rúd vanília
Összekeverjük a cukrot, a kakóport és a csipet sót, hozzáöntjük a tejet és felmelegítjük. Miután elolvadt a cukor, hozzáadjuk a tejszínt, majd egy csipet fahéjat. Legvégül, mehet bele a vanília. Nem kell felforralni.
Kapcsolódó receptek:
- Forró italok fagyos estékre (az igazi forró csoki)
- Forró italok fagyos estékre – II. (gyümölcsös forralt bor)
- Forró italok fagyos estékre – IV. (egyszerű forralt bor)