Táplálkozás
Szólj hozzá!

Böjt #1 nap

Tavaly próbáltuk ki először a Dr. Steinberg féle fitness programot. Idén, annyit változtattunk, hogy a rozskenyér helyett főtt tojást eszünk a levek mellé. Hogy miért? Olvassátok el a tavalyi tapasztalatainkat!

BojtUvegek

Itt láthatjátok a doboz tartalmát – nem sorrendben -, ezeket a leveket kell elfogyasztanunk az öt nap alatt. A tavalyi tapasztalatok alapján, a sárgarépalétől rettegünk a legjobban, de ki tudja, lehet, idén finomabb lesz.

Bojt1nap

A mai az első napunk. Igen, kedden kezdtük, mert nem lehet halogatni a dolgokat, hogy majd újévkor, majd elsején, majd hétfőn. A döntést, tett követte, ennyi.

Bio zöldbúzafű koktéllal kezdjük a programot a következő metódust betartva:

  • reggelire 1,5 dl zöldbúzafű és 2 főtt tojás
  • tízóraira 1,5 dl zöldbúzafű és 1 főtt tojás
  • ebédre 1,5 dl zöldbúzafű és 2 főtt tojás
  • uzsonnára 1,5 dl zöldbúzafű és 1 főtt tojás
  • vacsorára 1,5 dl zöldbúzafű és 1 főtt tojás

mindehhez 3 liter víz fogyasztását írták elő.

1 üveg 750 ml
100 ml 40 kcal

Tavaly, nem számoltam a rozskenyér kcal tartalmát, most viszont megnéztem, hogy a tojásokkal, mennyit is viszek be egy nap alatt. Ugye, a tojás GI-je 0, tehát csak jobb lehet, mint a kenyérevés 🙂

A napi végeredmény: 580 kcal

Tapasztalat

A zöldbúzafű nem rossz, de komoly gyomorsavat csinál.; írtam tavaly is. Most viszont, a tojásnak köszönhetően nem fájt a gyomrom tőle. Pozitívum az is, hogy míg tavaly, a két szelet kenyér soknak bizonyult, a két tojás, simán lecsúszott. Reggelire és ebédre. Azonban, az uzsonnát, teljes mértékben kihagytam, annyira nem voltam éhes, vacsorára pedig csak a levet ittam meg.

Közepes nap volt.

Azt, nem állíthatom, mint tavaly, hogy egész nap nem volt szomjas, de úgy néz ki, a 3l víz, továbbra is megugorhatatlan a számomra.

➡️ a tavalyi program első napját ITT olvashatjátok.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .