Pszichológia
Szólj hozzá!

Előzd meg a szülés utáni depressziót!

prevencioA szülés utáni depresszióról, annak okairól és lefolyásáról már volt szó honlapunkon. Mivel magát a depressziót sem veszik komolyan sokan, így a szülés utáni depresszió is az elhanyagolt területek közé tartozik. Természetesen, nem a szakemberek körében! Egyelőre, érthetetlen számunkra, hogy a rengeteg információs anyag, szakmai honlapok tömkelege ellenére is, miért tartják sokan a depressziót valamiféle luxuskiváltságnak, hóbortnak? Az pedig, végképp érthetetlen, hogy az egyes tematikus oldalakon az anyák miért is támadják egymást, vagy az odatévedő, segítséget kérő depressziós édesanyát?

A depresszió, mint minden más betegség, sajnos nem luxuskiváltság, nem függ a nemtől, a társadalmi hovatartozástól, az anyagi javainktól, a munkahelyen betöltött pozíciónktól és a szabadidőnk mennyiségétől sem! Hogy egy kezeletlen szülés utáni depresszió milyen tragédiába torkollhat, elolvashatják blogunk, egyik korábbi cikkünkben.

Mint ahogyan a depressziót, a szülés utáni depressziót is meg lehet előzni. Szükséges egy kis odafigyelés, nem csak az édesanya, hanem a család részéről is.

Mivel a szülés utáni depresszióról, április elején kollégánk, Veress Dóra pszichiáter szakorvos írt egy remek cikket, ezért nem kívánjuk ismételni az ott elmondottakat. Tökéletesen egyetértünk a cikkben leírtakkal és javasoljuk minden szülés előtt és után álló hölgynek az elolvasását.

UPDATE: Veress Dóra pszichiáter szakorvos kollegánk sajnos idő közben megszüntette blogját, így a cikk már nem elérhető. Ha segítségre van szükségetek a szülés utáni depresszió megelőzésében, vagy kezelésében, keressetek bizalommal!

Időpontot kérek!

Ha érdekesnek találtad ezt, és szeretnél többet megtudni, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kérem a hírlevelet!

Olvasd el ezt is!

Előzd meg a depressziót!

Szülés utáni depresszió NEM luxuskiváltság!

Szülés utáni depresszió apáknál

Depresszió és Demencia_Megnövekedett kockáza a férfiaknál!

A depresszív emberek hajlamosabbak a rákra

Az ecstasy depressziót okoz?

A depresszióval kapcsolatos összes cikkünket ITT olvashatják.

 

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .