Pszichológia
Szólj hozzá!

Szülés utáni depresszió NEM luxuskiváltság!

Még mindig sokan úgy gondolják, hogy a szülés utáni depresszió (postpartum depresszió) egy hülyeség, valamiféle úri muri, ami a gazdagok, a felső tízezer és az unatkozó hölgyek kiváltsága. Meglepődve tapasztaljuk, hogy egyesek szabadidőhöz kötik ezt, az igen súlyos betegséget és úgy nyilvánulnak meg, hogy milyen jó, hogy ezeknek a nőknek van idejük depressziósnak lenni. Holott, a betegségek léte nem szabadidő kérdése. Ilyen alapon megkérdezhetnénk azt is, hogy rákosnak van ideje lenni, aidsesnek van ideje lenni, de jó, hogy annyi szabadideje van, hogy ráér influenzásnak lenni!? Ugye, hogy igen rosszul hangzik?

post-partum-depressionA depresszió egy igen alattomos és súlyos betegség. Veszélyes, ha kezeletlen marad, arról ne is beszéljünk, ha más pszichés betegség is csatlakozik hozzá. Pl. elmebetegség; esetünkben skizofrénia.

Történetünk szereplője, akivel tele voltak az amerikai lapok, a skizofréniája mellett, terhesség utáni depresszióban is szenvedett. Ennek ellenére nem csak gyermeket szült, de még haza is engedték a kórházból minden kezelés nélkül. Pedig, az Amerikai Egyesült Államok nem a pszichológiai és pszichiátriai tabuk országa, mint Magyarország.

Ennek a felelőtlen tettnek súlyos következménye lett; az anya, Otty Sanchez megölte 3 hetes kisfiát. És, hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog, megette a gyermek fél agyát és három lábujját. Tette, annyira brutális, hogy az amerikai rendőrség nem is hozta nyilvánosságra a részleteket és a szokásokkal ellentétben, képeket sem tettek közzé.

Természetesen, az anya, önmagával is végezni akart, de öngyilkossági szándéka csupán kísérlet maradt.

Tanulságos történet. Ne becsüljük alá a betegségeket! Inkább kérjünk tanácsot, segítséget. Ne szégyelljünk szakemberhez fordulni! Figyeljünk oda családtagjainkra! Előzzük meg az esetleges tragédiát! A szülés utáni depresszió kezelhető! A skizofrénia úgyszintén!

Ha szeretnéd tudni hogyan, kérj időpontot!

Időpontot kérek!

Ha érdekesnek találtad ezt, és szeretnél többet megtudni, iratkozz fel hírlevelünkre!

Kérem a hírlevelet!

Olvasd el ezt is!

Előzd meg a szülés utáni depressziót!

Szülés utáni depresszió NEM luxuskiváltság!

Szülés utáni depresszió apáknál

Előzd meg a depressziót!

Depresszió és Demencia_Megnövekedett kockáza a férfiaknál!

A depresszív emberek hajlamosabbak a rákra

Az ecstasy depressziót okoz?

A depresszióval kapcsolatos összes cikkünket ITT olvashatják.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .