Táplálkozás
Szólj hozzá!

Mikor szedjem be a vitaminokat?

VitaminTablettaAz emberi szervezet működése 24 órás periódusokra osztható. Sejtjei azonban akkor sem pihennek, amikor az ember aludni tér, hiszen ezek nem tudnak folyamatos oxigén- és tápanyagellátás nélkül létezni. Ezért a kiegészítő anyagokat a nap folyamán a lehető legegyenletesebben kell elosztani.

Ha Ön, a kiegészítő anyagokat – vitaminok, ásványi anyagok – egyszerre veszi be, akkor tegye azt a főétkezéskor!

A kiegészítő anyagokat legjobb az étkezések után bevenni. A vitaminok szerves vegyületek, és a legtökéletesebb felszívódás érdekében más élelmiszerekkel és ásványi anyagokkal együtt vegyük be azokat! Mivel a vízoldékony vitaminok, különösen a B-vitamin-komplex és a C-vitamin elég gyorsan kiürülnek a vizelettel, legjobb a reggeli, az ebéd vagy a vacsora után beszedni ezeket. Ha erre nincs mód, akkor az egyik felét a reggeli, a másik felét a vacsora után vegye be.

Ha napjában egyszer szedi be a vitaminokat, akkor ezt a főétkezés – az ebéd vagy a vacsora – után tegye. És ne feledje, hogy az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a vitaminok tökéletes felszívódásához! Ezért a vitaminokat és az ásványianyag-kiegészítőket egyszerre vegye be!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .