Táplálkozás
Szólj hozzá!

Sült padlizsán

SultEggplantA padlizsán név az arab badinjan szóból származik, amely a perzsa badin-gan alakon keresztül a szanszkrit vatin-ganah kifejezésből ered. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, Erdélyben vinete vagy vinetta néven ismert. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 300g padlizsán
  • 6 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss majoránna v. kakukkfűlevél
  • fehér borecet

A padlizsánt vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A szeleteket szalvétával leitatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánszeleteket egymás után barnára sütjük, majd szalvétán lecsepegtetjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, papírvékony szeletekre vágjuk, és a majoránna- vagy kakukkfűlevelekkel összekeverve, óvatosan megpirítjuk. A padlizsánszeleteket tálaláskor megintjük ecettel, és megszórjuk a fokhagymás keverékkel.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .