Táplálkozás
Szólj hozzá!

Olvassa el a címkét!

cimkeGyakran előfordul, hogy az emberek mindenféle készítményt összevásárolnak, és soha még csak meg sem nézik a címkéjüket. Egyszerűen multivitamin-tablettát kérnek és elviszik azt, amit kapnak, anélkül, hogy felfognák: esetleg becsapták őket.

Minden multivitamin-készítmény más és más összetételben és mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, és a legdrágább tabletta nem feltétlenül a legjobb. A legjobb módja annak, hogy meggyőződjék arról, valóban B6-vitamint, folsavat vagy C-vitamint kap-e, ha éppen arra van szüksége, hogy elolvassa a címke szövegét. Ha allergiája van, akkor is tanácsos elolvasnia, hogy mi mindent kap a megvásárolt készítményben.

Ha olyan szavak szerepelnek a címke szövegében, amiket nem ért, kérje meg a gyógyszerészt vagy az eladót, hogy magyarázza meg azokat. Ha ők sem tudják, akkor olyan helyen vegye a készítményt, ahol meg is tudják magyarázni az összetételét. És mindenekfelett ne feledkezzék el az adagolás ellenőrzéséről! Ha azt az utasítást kapta, hogy naponta négyszer szedjen E-vitamint, akkor valószínűtlen, hogy 400 NE-re van szüksége.

A vitaminok és az ásványianyag-készítmények különböző nagyságú adagokban kerülnek forgalomba. Győződjék meg róla, hogy valóban azt kapja-e, amit kért – és amire szüksége van. A címke meg nem értése gyakran tönkreteheti sok vitamin kedvező hatását.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .