Liszt Lexikon – III.
Elérkeztünk cikksorozatunk harmadik részéhez, melyben a már emlegetett rozsőrleményekről lesz szó. Az első két részt itt olvashatják: Liszt Lexikon-I., Liszt Lexikon-II..
Elérkeztünk cikksorozatunk harmadik részéhez, melyben a már emlegetett rozsőrleményekről lesz szó. Az első két részt itt olvashatják: Liszt Lexikon-I., Liszt Lexikon-II..
A majonéz neve annak az 1756-os csatának az emlékét őrzi, amelyben a franciák a Baleár-szigeteki Mahónnál legyőzték a briteket. Állítólag egy francia séf éppen ünnepi lakomát készített a győztes vezérek tiszteletére, amikor elfogyott a mártáshoz használt tejszín. Ekkor olívaolajból és tojássárgájából készített egy újfajta öntetet, amelyet „Mahonnaise”-nek nevezett el. Így indult hódító útjára a majonéz.
Cikkünk második részében, a különféle őrleményekről fogunk szót ejteni. A cikk első részét itt olvashatjátok: Liszt Lexikon- I.
A lisztek, tészták körül nagy vita van. Sokan szidják a tésztákat, a kenyeret, mert üres energia, szénhidrát, ami ugye hizlal, nem laktat, evés után alig egy órával már éhes vagy. Lexikonunkkal szeretnék eloszlatni néhány tévhitet a lisztekről, tésztákról, e mellett pedig, reméljük új információkat is sikerül átadnunk olvasóinknak.
Amerikai kutatók állatkísérletinek eredményei szerint az áfonyalé segített a koleszterinlerakódások eltisztításában és az atherosclerosis által beszűkült erek relaxációjában.
Ahogyan azt előző bejegyzésünkben is ígértük, candida diétát tartó Ügyfeleink kérésére, szakemberünk minta étrendet és recepteket is megoszt Önökkel. Álljon most itt a tönkölyfasírt receptje, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. Természetesen, teljesen egészséges embereknek is ajánljuk.
Táplálkozási és candida albicans témában hozzánk forduló Ügyfeleink kérésére, szakemberünk összeállított egy kis cukorlexikont:
1. A nagy szénhidráttartalmú ételek hizlalnak. – A kutatások szerint ennek épp az ellenkezője igaz. A cukrok felvétele és az elhízás között fordított az arány, az elhízás és a zsírfelvétel között viszont egyenes összefüggés mutatható ki. A nagy szénhidráttartalmú ételek energiatömörsége (egységsúlyra jutó energia mennyisége) is kisebb, s ez kedvező irányban befolyásolja az összes energiafelvétel mértékét. Ne felejtsük el azonban, hogy a túlzott szénhidrátfogyasztás is elhízáshoz vezethet, csak lassabban, mint a zsírdús táplálkozás.
2000-ben érdekes publikáció jelent meg egy nemzetközi orvosi szaklapban egy Rhodiola Rosea kivonattal végzett kontrollcsoportos vizsgálatról. 56 fiatal és egészséges orvos és orvosnő teljesítményét vizsgálták a megterhelő éjszakai műszak során.
A keserű csokoládé csökkenti az ép emberi érrendszerben a hullám-visszaverődést és kedvezően befolyásolja az endothel-functiot.
Az iTakeControl honlapja, a legjobb felhasználó émény nyújtása érdekében sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy ezeket a sütiket a böngészőjében tároljuk. További információ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.