A Táplálkozás kategória bejegyzései

Élesztő

A szerves vas egyik leggazdagabb forrása. A természet csodatápanyagának tartják, és hírnevére sok mindennel rászolgált. Az élesztő kitűnő fehérjeforrás, és a természetes B-komplex vitaminok legfőbb gyűjteménye. A szerves vas leggazdagabb forrása és az ásványi anyagok, a nyomelemek és aminosavak valóságos aranybányája. Úgy tartják, hogy ha lecitinnel kombinálják segít a koleszterinszintet csökkenteni, elősegíti a köszvény visszafejlődését, és enyhíti a neuritises fájdalmakat.

Zöld, vegyes saláta, avokádóval

Az avokádó (Persea americana) a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 m magas fa. A mexikói fajának a neve Persea gratissima. Termését, aligátorkörtének is nevezik, de mivel a gyümölcsök párosával csüngnek a fán, ezért aztékul ahuacatl, azaz ’herefa’ a neve, innen az avokádó név.

A szoptatás és a gyógyszerek

Kedves Olvasóink! Ebben a bejegyzésben szeretnénk Önöknek/Nektek bemutatni egy új blogot, melyet egy gyermekgyógyász szakorvos ír. Volt, kutatóorvos, foglalkozik endokrinológiával és számos ritka, megmagyarázhatatlan, vagy annak tűnő betegséggel, mint pl. az Addison kórral, a Turner szindrómával és más autoimmun betegségekkel.