Borsóallergia: A borsó szalicilsav-tartalmára érzékenyeknél előfordulhat kiütéses reakció. A köszvényre hajlamosak is óvatosan fogyasszák, mivel a borsó purintartalma viszonylag magas: 85 mg/100g.
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 ek. olaj
 - 2 ek. húsleves
 - 50 g tejföl
 - reszelt citromhéj
 - só
 - frissen őrölt bors
 - 0,5 csomó menta
 
A borsót megfőzzük; ha mirelit, felengedjük. A hagymát kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsót, a húslevest és a tejfölt, majd lassú tűzön 5 percig fözzük. Citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott mentával meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
