Táplálkozás
Szólj hozzá!

Zöldborsófőzelék, mentával

zoldborsofozelekBorsóallergia: A borsó szalicilsav-tartalmára érzékenyeknél előfordulhat kiütéses reakció. A köszvényre hajlamosak is óvatosan fogyasszák, mivel a borsó purintartalma viszonylag magas: 85 mg/100g.

Hozzávalók:

  • 400 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. húsleves
  • 50 g tejföl
  • reszelt citromhéj
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 csomó menta

A borsót megfőzzük; ha mirelit, felengedjük. A hagymát kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsót, a húslevest és a tejfölt, majd lassú tűzön 5 percig fözzük. Citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott mentával meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .