Legfrissebb bejegyzések

Mérgező hatású gombák az ételekben – II.

kenyérpenész

kenyérpenész

Mikotoxinok a húsban és a tejben

A gombák, főként a növényi anyagokat kedvelik. Mérgeik a táplálékon keresztül azonban gyakran az állati szervezetekbe is bejuthatnak. Az állatok általában nem tudják lebontani a mikotoxint, ezért az bennemarad a húsban és a tejben. A teheneket pl. gyakran etetik érleléssel tartósított takarmánnyal silóval.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!

Mérgező hatású gombák az ételekben – I.

peneszAz ételek romlását igen gyakran valamilyen gomba okozza. A helytelenül tárolt ételen, a gabonán, a fűszereken, a zöldségeken, a gyümölcsön könnyen megteremnek az ember és az állat számára mérgező anyagcseretermékeket kiválasztó paraziták. Az ilyen gombák a baktériumokhoz hasonlóan tönkreteszik, mérgező anyagokkal fertőzik az ételeket.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!

Új partnereink

medical_logoKét új céget köszönthetünk partnereink sorában. A Medical Tribune Hungaryt, mely Magyarország vezető orvosi kiadója. Célkitűzésük, hogy a legmagasabb minőségű, friss orvosi információkat juttassák el az orvosokhoz. Orvosokból, természettudományi szakemberekből, fordítókból és grafikusokból álló szerkesztőségük szorosan együtt dolgozik vezető magyar orvosprofesszorokkal, amerikai és európai kiadókkal és orvosi továbbképző programok szervezőivel.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!