A zöldbab (Phasaolus vulgaris) – népies nevén a paszuly vagy a fuszulyka – a hüvelyesek (Leguminosae) családjába tartozik, akárcsak a borsó vagy a lencse. Őshazája Mexikó, ahol az indiánok ősidők óta fogyasztották. Európába először a XVI. századba került át, de csak később lett népszerű az öreg földrész konyháiban. Tovább olvasom
Legfrissebb bejegyzések
Mi segíti elő a korai szoptatást?
Vegetáriánus táplálkozás csecsemőkorban
Elválasztás, hozzátáplálás
Szerző: Polyák Éva, dietetikus
Tovább olvasom
Forró italok fagyos estékre – IV.
Sorozatunk utolsó részében egy egyszerű forralt bor receptet ajánlunk: Tovább olvasom
Konzílium 2.0
A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes tünetekről inkább asszociatív alapon születnek bejegyzések. Tovább olvasom
Szuggesztív hallucinációk
Bizonyos hipnotikus élményekhez nagyobb hipnotikus tehetségre van szükség, mint másokhoz. Az élénk és meggyőző, ugyanakkor torz perceptuális hallucinációk például viszonylag ritkák. Két fajta szuggesztív hallucinációt dokumentáltak: Tovább olvasom
Hipnotikus szuggesztiók
A hipnotizált személynek adott szuggesztiókkal változatos magatartásmódok és élmények idézhetők elő. Hipnózisban befolyásolni lehet a személy mozgáskontrollját, gátolni lehet új emléknyomok kialakulását, míg a régebbieket fel lehet éleszteni, és a jelen érzékelését is radikálisan meg lehet változtatni. Tovább olvasom
Hipnabilitás
A hipnózis kiváltására alkalmazott egyik standard módszer használata után a kutatók a Stanford hipnotikus fogékonysági skála 12 tesztjével vizsgáltak 533 kísérleti személyt. Tovább olvasom
Cukkini ropogós
Az új év második péntekén, fogadjátok szeretettel Schwarcz Ferencné – Vera (gyógyszerkiadó szakasszisztens) receptajánlóját: Tovább olvasom











