Mentális járvány fenyeget. Járványosan terjed a rossz munkahelyi légkör, s ez sokmilliárdos kiesést jelent az állami büdzsében. Tovább olvasom
Legfrissebb bejegyzések
e-Mentális Egészség Csúcstalálkozó
Idén októberben zajlott az első e-Mentális Egészség Csúcstalálkozó, Amszterdamban. Vendéglátónk, a nagy tekintélynek örvendő Trimbos Intézet volt. Ez a konferencia volt az első olyan, nemzetközi konferencia, mely kifejezetten a kutatásokra fókuszált. A világ több tucat olyan kutatója találkozott, dolgozott együtt, illetve kapcsolatot épített, akik mind számítógépet és internetet használnak munkájuk során. Tovább olvasom
Növekvő munkahelyi stressz
Egyre magasabb az áldozatok száma. Tovább olvasom
Téli vegyes saláta
Kéthetente jelentkező recept rovatunk mai darabja egy téli vegyes saláta. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, főzőtudományt nem igényel. Viszont, nagyon hasznos a szervezetünk számára a tél közeledtével. Tovább olvasom
Nemenként eltérő pirulák?
Az előző bejegyzésekben ismertetett felmérések több kérdést felvetnek. Elsőként azt, hogy ha ennyire eltérőek a vitamin- és nyomelem beviteli adatok a nőknél és férfiaknál, akkor helyes-e a kötött összetételű, egységes táplálék kiegészítők ajánlása? Tovább olvasom
Unokák és nagyszülők veszélyben?
A vitamin-, nyomelem- és ásványianyag hiányos táplálkozás szempontjából halmozottan veszélyeztetettek az idősek. A szakirodalmi adatok szerint 30-60 százalékuk elégtelenül táplálkozik, így őket nagyobb mértékben fenyegetik a hiányállapotok kialakulása. Ennek több oka van. Egyrészt az időskorúak érdeklődése a táplálkozás iránt beszűkül, ami jórészt annak is következménye, hogy az idősödéssel együtt az embernek csökken az íz érzése, így nem kívánja meg, s nem is élvezi az ételeket úgy, mint fiatalabb korában. Az elégtelen táplálkozásnak nem csak anyagi, hanem életmódbeli okai vannak a nyugdíjasok esetében: a magára maradt idős ember nem vezet háztartást, míg korábban a gyerekek vagy éppen az élettárs kedvéért csak-csak nekiállt főzőcskézni, önmagáért már nemigen. Tovább olvasom
Mik a vitaminok?
Vitaminoknak nevezzük a szervezetben zajló biokémiai folyamatok szabályozásához nélkülözhetetlen, felépítésünkben eltérő szerves tápanyagok csoportját. Jelentős részüket a szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről, a táplálékból vagy kiegészítők formájában kell testünkbe juttatni, mert bármelyik hiányzik is közülük, az életműködésünk károsodhat. Tovább olvasom
A tej növelheti a Parkinson-kór kockázatát
A Korea University kutatói úgy találták, napi 1-2 pohár tej fogyasztása növelheti a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát a középkorú férfiaknál. Tovább olvasom
A tartós fogyás titka
Szerző: Dr. Boros Szilvia
A fogyókúrák reneszánszát éljük, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy napjainkban egyre több biztos fogyással kecsegtető receptes könyv jelenik meg. Tény, hogy sok olyan módszer van, amelyik rövidtávon biztos sikerrel jár.
Első E-Mental Health konferencia 2009.
Amíg íródik a bejegyzés, itt a kolléga második videója a témában. Nekem tetszik: Tovább olvasom









