Táplálkozás
Szólj hozzá!

Cukkini ropogós

cukkiniAz új év második péntekén, fogadjátok szeretettel Schwarcz Ferencné – Vera (gyógyszerkiadó szakasszisztens) receptajánlóját:

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű, zsenge cukkini
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • liszt

A cukkiniket megmossuk, a két végét levágjuk, nem hámozzuk. Káposztareszelőn, egy tálba reszeljük. Megsózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. (Ízlés szerint, 2 gerezdnél többet is lehet.) Beleszórunk egy marék aprított petrezselyemzöldet. (Aki szereti, petrezselyemzöld helyett, kaprot is tehet bele.)

Kanalanként, annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Az így kapott masszát, forró olajba kanalazva, pogácsát formázva kisütjük. (Inkább kevés olajban kell kisütni, az olaj ne lepje el a pogácsákat!)

Tetejét megkenhetjük tejföllel és füstölt reszelt sajtot szórhatunk rá, még forrón.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .