Pszichológia
Szólj hozzá!

Mágneses biorezonancia a pszichológia szolgálatában

A XXI. században már idejét múlttá vált az a newtoni fizikát félreértők által hangoztatott felfogás, miszerint az anyagi világ különálló és egymástól független szilárd testekből tevődik össze. A modern tudomány ma már arról beszél, hogy az általunk érzékelhető és fizikai síkon megtapasztalható világ egy igen bonyolult információ-összeköttetéseken alapuló, érzékenyen összehangolt rendszer.


BIOHARMONEXEzen belül, az emberi szervezet sem csupán egy molekulából felépülő biokémiai struktúra, azaz fizikai test, hanem – mint az univerzumban minden – rezgő hullámformák bonyolult és egyben nagyszerű szövevénye. Tehát, egy új paradigma megszületésének vagyunk szemtanúi: a statikus formák világából a dinamikus energiamezők világa felé haladunk.

A molekuláris biofizikus kutatók ma már azt állítják, hogy testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység. Ezért, ha az élő anyagot bárminemű energia éri – legyen az mechanikai vagy elektromágneses-, az egyben információ, azaz formaképző erő is, amelynek hatására megindul a válaszreakciók sokasága. Ennek a fordítottja is igaz – bármely információ képes testünkben változásokat előidézni.

F. A. Popp már az 1980-as években utalt arra, hogy a sejtekben másodpercenként vegyi folyamatok millirádjai (3×1016 vegyi folyamat/másodperc) mennek végbe. Lényeges azonban tudnunk, hogy minden biokémiai folyamatot elektromágneses tevékenység előz meg!

Évekig tartó kutatások során a tudósok feltérképezték a különböző szervek elektromágneses tevékenységére jellemző paramétereket, amelyek külön-külön, minden szerv működését kísérik, illetve azt megelőzik.

Az idegrendszer mintegy 25 milliárd neuronból álló központi- és perifériás része meghatározó szerepet tölt be a szervezten belüli információáramlásban, de ez sincs miden egyes sejtünkkel összeköttetésben. További nehézséget okoz, hogy “lassan” reagál, mintegy 20 m/s-os sebességgel történik az idegingerület továbbítása. Ezért van az, hogy amíg vezetéskor a gázról a fékre lépünk, 0,2 másodperces reakcióidő telik el.

A legújabban megismert, a rezonancia alapján működő extrém alacsony internzitású elektromágneses térhatású informatikai rendszerrel, amely fantasztikusan aktív és precíz információáramlást tesz lehetővé, foglalkozik a biorezonancia terápia.

Egyszerű alkalmazhatósága miatt ma páciensek milliói részesülnek naponta rezonanciás elektroterápiában. A szervezet elektromágneses irányító folyamataiba egy készülék segítségével közvetített jelekkel szövet- és funkció specifikusan lehet beavatkozni, így minden esetben célzott terápiára van lehetőség. A biorezonancia-terápia végül is olyasmire tanítja meg a szervezetet, amit az korábban már tudott, csak időközben elfelejtett.

A pszichológiában egyre nagyobb hasznát vesszük ennek az új lehetőségnek. Stressz-, depresszió esetén, hiperaktív gyermekeknél kifejezetten ajánlott kiegészítő terápiaként.  Táplálkozási-, alvási zavarok esetén is jó eredményeket érünk el a mágneses biorezonanciás kezelések során.

Rohanó világunkban a teljesítményorientált szemlélet és az örökös versengés állandó koncentrációt igényel, hiszen mindig a legjobbat akarjuk kihozni magunkból. Ez, folyamatos terhet ró idegrendszerünkre, estére sokszor úgy kimerülünk, hogy már semmit sem tudunk igazán élvezni. Már, régóta ismeretes a stressz jelentősége teljesítőképessgünk optimalizálását illetően. A stresszorok, zavaró ágensek, tényezők egy része pszichés, egy érsze pedig fizikális, ezen belül is kémiai vagy elektromágneses, esetleg mechanikus természetű.

Többféle relaxációs, lazító technikát dolgoztak ki az elmúlt évtizedekben mentális és fizikai erőnlétünk, illetve ügyességünk, koordinációs képességünk fokozása érdekében. A rendszeres testmozgás, a jóga, a meditáció segíti az ellazulást, a regenerálódást. Ezek hiányában, vagy kiegészítéseként a biorezonancia terápia javasolt.

A biorezgésekkel elérhető a központi idegrendszer tevékenységének harmonizálása, ezen keresztül a különböző koordinációs tevékenységek javítása, vegetatív disztóniák kezelése. Az agyi keringési zavarokból eredő idegrendszeri diszfunkcióknál, depressziónál kiegészítő terápiaként alkalmazható. A mentális teljesítőképesség időleges befolyásolásánál is igen hatékony, ami nem feltétlenül betegség, de nagyon fontos!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .