Lexikon
Szólj hozzá!

Timed release

tri-layerEgyre több vitaminkészítményen, de leginkább a C-vitamin készítményeken láthatjuk a ‘Timed Release’  vagy ‘Delayed Release’ feliratot. Magyarul, ez annyit tesz, hogy késleltetés. De mit is takar ez a szó?

Mód arra, hogy a vitamint 24 órán át védjék.

A vitaminok gyártásában nagy lépést jelentett a késleltetett, vagy nyújtott hatású, vagy retard készítmények bevezetése. Ezekben a preparátumokban a vitaminokat úgynevezett mikropelletekbe zárják, majd egy olyan különleges hordozóanyagba keverik, amely 6-20 órás lassú kioldódásukat a felszívódásukat teszi lehetővé. A legtöbb vitamin vízben oldódik, és mint ilyen, a szervezetben nem tárolható. Késleltetés nélkül gyorsan felszívódik a véráramba, és akármilyen nagy volt is az adag, 2-3 órán belül a vizelettel kiürül a szervezetből.

A késleltetett vagy nyújtott hatású készítmények optimális hatékonyságot, minimális kiürülési veszteséget és éjjel-nappal állandó, megbízható vérszintet garantálnak.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .