Táplálkozás
Szólj hozzá!

13+1 táplálkozási tanács

 1. Egy cigaretta elszívása 25-100 mg C-vitamin hatását is tönkreteheti!ca. 2003 --- The Four Food Groups --- Image by © Royalty-Free/Corbis
 2. A szintetikus D-vitaminnal kiegészített tej, magnéziumot rabol el a szervezettől.
 3. A szennyezett levegőjű városokban élő emberek kevesebb D-vitaminhoz jutnak, mint a vidéken élő rokonaik, mert a füst és köd elnyeli a Nap ibolyántúli sugarait!
 4. Napi egynél több féldeci vagy koktél elfogyasztása B1 -és B6-vitamin-, illetve folsavhiányt okozhat!
 5. Az amerikai nők 80%-a kalciumhiányban szenved!
 6. Tízmillió amerikai nő szed fogamzásgátló tablettát és a legtöbbje nem tudja, hogy ez zavart okozhat a B6- a B12- és a C-vitamin, valamint a folsav hasznosulásban!
 7. Egészségi állapotuk szempontjából az amerikai férfiak a 13., az amerikai nők a 6. helyet foglalják el a világranglistán. A magyarok pedig a 72. helyen állnak …
 8. A gyermekek testtömeg-kg-ra számítva másfél-kétszer annyi fehérjét igényelnek, mint a felnőttek. A csecsemők fehérjeszükséglete háromszor nagyobb!
 9. A Massachusettsi Műszaki Egyetem rákkutatói megállapították, hogy a C- és E-vitamin, valamint a káposztában, a kelbimbóban és a más, a keresztes virágúak családjába tartozó növényekben található bizonyos vegyületek, az indolok egyes rákkeltő anyagok hatásos, és úgy látszik, biztonságos gátlószerei!
 10. A B1-vitamin segíthet leküzdeni a légi- és tengeribetegséget.
 11. Ha fehérjedús étrendet tart, megnő a B6-vitamin-szükséglete.
 12. A vöröshagyma, a fokhagyma, a retek és a póréhagyma természetes antibiotikumot, allicint tartalmaz, amely elpusztíthatja a betegséget okozó csírákat anélkül, hogy a szervezet baktériumflóráját károsítaná!
 13. Az acetil-szalicilsav (Aspirin, Colfarit) háromszorosára növelheti a C-vitamin ürítését!

+1. 18 fél hikoridió, egész napi F-vitamin szükségletét fedezheti!

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .