Digitális nomád
Szólj hozzá!

Digitális nomád – A férfi

A nő után, mi más jöhetne, mint a férfi. Hajlamosak az emberek azt gondolni, hogy egy férfinak sokkal könnyebb és egyszerűbb, holott legalább annyi buktatóval kell szembenéznie egy digitális nomád férfinak, mint nőnek.

A digitális nomád férfiaknak úgyan úgy vigyázniuk kell a biztonságukra, mint a nőknek. Hasonlóan oda kell figyelniük az egészségükre is. Nekik sem mindegy, hogy mennyit keresnek és milyen munkákat tudnak, akarnak, képesek elvállalni.

Itt is különbség van az utazó és a nem utazó digitális nomád között. Attól, hogy valaki nem utazik még dolgozhat globálisan és mint azt láttuk az előző cikkben, Magyarország és benne Budapest, nem egy rossz digitális nomád központ 🙂

Mit dolgozik a digitális nomád férfi?

A legtöbb ismerősöm az IT valamelyik területén tevékenykedik. A férfiak esetében is két csoportra oszlik a digitális nomád szcéna: a) bedolgozók b) cégtulajok

A kóderek, grafikusok bedolgoznak valahova, míg a tanácsadóknak, válságmenedzsereknek, webshop tulajoknak saját cégük van. A programozóknak szintúgy. Legalább is egy részüknek, akiknek sikerült valamilyen szuper applikációt készítenük például.

Találni még könyvelőket és nyelvtanárokat is közöttük, viszont hímnemű virtuális asszisztenssel még nem találkoztam. Persze, lehet, hogy az indiaiak között létezik ilyen, de fehér férfit, egyet sem ismerek, aki ebben az iparágban dolgozna.

Könnyebb vagy nehezebb egy digitális nomád férfi dolga?

Ahogy a bevezetőben is írtam, szinte mindenki abban az illúzióban él, hogy egy férfinak sokkal könnyebb 🙂 Természetesen, bizonyos szempontok alapján, kétségtelenül könnyebb. Semmivel sem másabb a megítélése, mint egy 9-5-ig multirabszolga férfié. Komolyabban veszik, hamarabb elfogadják a véleményét, ha felemeli a hangját akkor határozott, ha egy nő teszi ugyan ezt, akkor minimum hisztis picsa … magasabb bért tud magának kiharcolni és még sorolhatnám. Még akkor is, ha a digitális nomád világban, semmit sem jelent, hogy szülsz egy gyereket, hiszen nem esel ki a munkádból; főleg nem több évre. Ezek miatt a szokásos társadalmi beállítódások miatt vágja rá az ember, hogy egy digitális nomád férfinak csak könnyebb lehet.

Sőt, azt az érvet is hallottam már, hogy csomaglni is könnyebb a pasiknak, hiszen akár egy hétig is elvannak ugyan abban a gatyában és zokniban 😀

Digital nomad #2

 

Pedig, vannak dolgok, amikre nekik is oda kell figyelniük komolyabban.

Mire kell odafigyelnie egy utazó, digitális nomád férfinak?

Hasonlóan a nőkhöz, a férfinak is körültekintően kell kiválasztania az úticélját. Egy férfit is megtámadhatnak. Sőt, előfordulhat, hogy sokkal kitettebb a támadásoknak, mint egy nő. Elég, ha csak rápillant valaki feleségére és már kész is a baj. Tehát, mielőtt landolnál a célállomásodon nem árt azt jól megnézni magadnak. Milyenek a helyi törvények, szokásjogok? Egy férfi viselkedésére ugyanúgy vannak előírások, mint egy nőére. A saját országodban is van társadalmi norma, a célországodban is lesz ilyen és nem árt tisztában lenned vele, mégha a turistákkal szemben elnézőbbek is.

Higiéniai és egészségügyi szempontból is érdemes felkészülni. Itt is fontos, hogy hova mész; sivatagba, a trópusokra esetleg a Himalájára? Nem csak higiéniai, hanem ruházkodási szempontból is nagyon fontos.

Ha párban utazol.

Lefolytatva több beszélgetést is a témában, kijelenthetjük, hogy ha a digitális nomád férfi párban utazik és a másik fél nőnemű, akkor sokkal nehezebb dolga van, mert övé a felelősség. Ezt olvasva, lehet hogy sok férfi hőbörög most, de kérlek, gondoljátok végig, hogy miért is nyilatkozták ezt a férfitársaitok? Természetesen, ennek bőven van társadalmi és szocializációs háttere, de arról se feledkezzünk el, hogy anatómiailag egy férfi több izomszövettel rendelkezik, mint egy nő. Ergo, nagyobb erő kifejtésére képes. Ugye, nem kell ezt tovább magyarázni?

Automatikusan, ösztönösen, gondolkodás nélkül védik a női félt. Mígha egy másik férfival utaznak, támadás esetén nem lépnek azonnal akcióba, hiszen a haver is meg tudja magát védeni. Ha esetleg túlerő lenne, akkor áll csak be segíteni a másik. A magyarázatot is megkaptam: “Ha már az elején besegítenék, az megalázó lenne a haver számára.” – oh, a férfi önérzet 🙂

A konklúzió igen egyszerű: neveltetésünkből és a társadalmi normáinkból kifolyólag, másként viszonyulunk egymáshoz. Az pedig, hogy mit jelent egy nőnek és egy férfinak családban utazni, egy későbbi poszt témája lesz, ahogy ígértük.

A kapcsolódó fotókat, videókat, cikkeket, hozzászólásokat és egyéb bejegyzéseket a 

DigitalisNomad

hashtagen találjátok meg Twitteren, Instagramon, Pinteresten és Facbookon.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .