A zöldhagyma csípős, melegítő zöldség. Tisztító, méregtelenítő hatású, antibakteriális, eloszlatja a hideg jellegű külső szindrómákat, mint a nátha, a megfázás. Izzasztó hatású.
100 g zöldhagyma 32 kcal-t tartalmaz. Továbbá remek A-vitamin, B6-vitamin, Vas, Magnézium és Kálcium forrás.
Ízletes köret, sok vitaminnal és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
A hagymát megtisztítjuk, és ferdén kb. 3 cm széles darabokra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük.
Előbb hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a hagymát és közepes tűzön megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és 5 percig fedő alatt tovább pároljuk.
Színesíthetjük vöröshagymával, lilahagymával. Mivel ezeket 15 perccel tovább kell párolni, a zöldhagymát utolsónak adjuk hozzá.