Táplálkozás
Szólj hozzá!

Párolt zöldhagyma

ZoldhagymaA zöldhagyma csípős, melegítő zöldség. Tisztító, méregtelenítő hatású, antibakteriális, eloszlatja a hideg jellegű külső szindrómákat, mint a nátha, a megfázás. Izzasztó hatású.

100 g zöldhagyma 32 kcal-t tartalmaz. Továbbá remek A-vitamin, B6-vitamin, Vas, Magnézium és Kálcium forrás.

Ízletes köret, sok vitaminnal és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • frissen őrölt bors

A hagymát megtisztítjuk, és ferdén kb. 3 cm széles darabokra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük.

Előbb hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a hagymát és közepes tűzön megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és 5 percig fedő alatt tovább pároljuk.

Színesíthetjük vöröshagymával, lilahagymával. Mivel ezeket 15 perccel tovább kell párolni, a zöldhagymát utolsónak adjuk hozzá.

Ha tetszett, oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .