Legfrissebb bejegyzések

Ásványi anyagok

mineralsAhhoz képest, hogy az ásványi anyagok igen fontos anyagok a szervezetünk számára, igencsak mellőzöttek a vitaminok világában. Sokan, kapkodják a vitaminokat úgy, hogy az ásványi anyagokról mit sem tudnak, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják azokat. Ez akkor is igaz, ha multivitamin készítményt szedünk, melyek tartalmaznak ásványi anyagokat is.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!

Előzd meg a szülés utáni depressziót!

prevencioA szülés utáni depresszióról, annak okairól és lefolyásáról már volt szó honlapunkon. Mivel magát a depressziót sem veszik komolyan sokan, így a szülés utáni depresszió is az elhanyagolt területek közé tartozik. Természetesen, nem a szakemberek körében! Egyelőre, érthetetlen számunkra, hogy a rengeteg információs anyag, szakmai honlapok tömkelege ellenére is, miért tartják sokan a depressziót valamiféle luxuskiváltságnak, hóbortnak? Az pedig, végképp érthetetlen, hogy az egyes tematikus oldalakon az anyák miért is támadják egymást, vagy az odatévedő, segítséget kérő depressziós édesanyát?

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!

Konzílium 2.0 – IV. rész

konzilium2.01Tisztelt Olvasóink!

A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes tünetekről inkább asszociatív alapon születnek bejegyzések.

A Konzílium 2.0 következő témája a „Cukorbetegség” lesz.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!

Padlizsánpüré

A padlizsán vagy tojásgyümölcs (Solanum melongena) a burgonyafélék (Solanaceae) családjába, a csucsor (Solanum) nemzetségbe tartozó növényfaj, zöldségnövény.

aubergine

A padlizsán név az arab badinjan szóból származik, amely a perzsa badin-gan alakon keresztül a szanszkrit vatin-ganah kifejezésből ered. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik, Erdélyben vinete vagy vinetta néven ismert.

Egynyári növény. Kelet-Indiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.

Tovább olvasom

Ha tetszett, oszd meg!